Ιατρικές εξετάσεις στην περιοχή των Ρομά


 Σε μια συμβολική – αλλά εν τέλει ουσιαστική - δράση και με πρωτοβουλία της γιατρού και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου κ. Αμαλίας Παρούση καθώς και την πολύτιμη βοήθεια του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου κ. Σταύρου Γιώργου, πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις στην περιοχή των Ρομά.

Η γενική γιατρός κ. Παρούση εξέτασε 56 άτομα ηλικίας 15-85 ετών και 15 παιδιά ηλικίας 3-11 ετών. Έλαβε ιατρικό ιστορικό σε κάθε άτομο και έκανε μέτρηση σακχάρου αίματος, μέτρηση αρτηριακής πιέσεως, ενώ προσφέρθηκε φροντίδα τραύματος κεφαλής σε δεκάχρονο παιδί που έχρηζε ανάγκης.

Στα άτομα τα οποία διαπιστώθηκε αυξημένο σάκχαρο, δόθηκαν διαιτολόγια, φαρμακευτική αγωγή και ηλεκτρονικοί μετρητές σακχάρου. Στα άτομα με αυξημένη και αρρύθμιστη αρτηριακή πίεση δόθηκε ειδικό διαιτολόγιο και φαρμακευτική αγωγή.

Όσο αφορά στα παιδιά. Έγινε έλεγχος των βιβλιαρίων υγείας τους και καταγράφηκαν οι ελλείψεις εμβολίων που είχαν, ενώ διαπιστώθηκε πως δύο εξ αυτών δεν είχαν κάνει κανένα εμβόλιο. Αντιμετωπίστηκαν επίσης δύο περιστατικά ιλίγγου, δύο περιστατικά ισχιαλγίας και ένας χρήστης ουσιών με στερητικό σύνδρομο.


Το 80% των εξεταζόμενων ήταν παντελώς ανασφάλιστοι, αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακα και νʼ ακολουθήσουν την αγωγή που έχουν ανάγκη. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν και εφʼ όσων αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια μέσω κάποιου ασφαλιστικού φορέα, κρίνεται απόλυτη ανάγκη ενεργοποίησης κάποιας υπηρεσίας που θα καλύψει τις ιατρικές ανάγκες τους.

Με αφορμή την συμβολική αυτή κίνηση ανθρωπιάς η γενική ιατρός κ. Παρούση δήλωσε :
"Ήταν μια εποικοδομητική ημέρα για μένα, τόσο ως ιατρός αλλά και ως άνθρωπος, διότι η επαφή μου με την αδύναμη αυτή κοινωνική ομάδα με αφύπνισε και με προβλημάτισε σε βαθμό που θα ήθελα να συμμετέχω ενεργά στην επίλυση των βιοτικών τους προβλημάτων. Το νιώθω χρέος μου σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Προσδοκώ να επιστήσω την προσοχή όλων μας, ούτως ώστε να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους που με τη δική μας συμβολή, μπορούμε να αυξήσουμε έστω λίγο το βιοτικό τους επίπεδο. Η ανάγκη είναι μεγάλη".

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους συνεργάτες της παράταξης, που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την ουσιαστική αυτή κίνηση ανθρωπιάς και δήλωσε:
"Έχουμε χρέος να ασχοληθούμε με τις ανάγκες των συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο. Οι προσπάθειες μας για τη δημιουργία ενός ανθρώπινου δήμου πρέπει να είναι η συνισταμένη ενεργειών και δράσεων στην πηγή του κάθε προβλήματος".
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός