Βροντερό παρόν του λαού των Αχαρνών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κασσαβού

Βροντερό παρόν έδωσε ο λαός των Αχαρνών στη μεγάλη συγκέντρωση του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 29 Απριλίου. Από νωρίς, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το εκλογικό κέντρο της Παράταξης ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες και καταχειροκρότησε την ομιλία του Γιάννη Κασσαβού.

Ο Γιάννης Κασσαβός, υπογράμμισε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος αποδείχθηκε ανεπαρκής, αφού δεν πραγματοποίησε έργο κι αθέτησε όλες τις δεσμεύσεις του. Τόνισε πως:

Αδιαφορία, Απαξίωση, Απραξία, είναι τα τρία Α που περιγράφουν καλύτερα την κατάσταση των Αχαρνών σήμερα Ο απερχόμενος Δήμαρχος: "(1) Παραμέλησε την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες, με μια απλή βροχή. Δεν κατασκεύασε δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στο κέντρο, ούτε προχώρησε τις διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κόκκινο Μύλο και στην Αγία Άννα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για τη δημιουργία τεχνητής λίμνης, ανατολικά της οδού Κύπρου, που δεν εκπληρώθηκαν. (2) Ολιγώρησε για την πάταξη της παραβατικότητας, αλλά και για τη μεταφορά δημόσιων υπηρεσιών σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας. Η περιλάλητη απομάκρυνση των παράνομων οικισμών και καταυλισμών, περιορίστηκε μόνο σε κινήσεις βιτρίνας και εντυπωσιασμού. (3) Εγκατέλειψε στο έλεος των καταπατητών την περιοχή των Σαράντα Μαρτύρων (4) Περιφρόνησε τα προβλήματα της καθημερινότητας και την έλλειψη υποδομών (5) Άφησε στην τύχη τους, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό και Βαρυμπόπη (6) Αδιαφόρησε για την εναλλακτική μετακίνηση στο κέντρο της πόλης, δεν λειτούργησε τη Δημοτική Συγκοινωνία, δεν δημιούργησε χώρους στάθμευσης, και δεν επέκτεινε το δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Η μετάβαση και η μετακίνηση στον σημαντικότερο εμπορικό δρόμο της πόλης μας, παραμένει προβληματική", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός.

Ο κ. Κασσαβός πρόσθεσε ακόμα ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιος είναι ο καταλληλότερος για Δήμαρχος και ποιος έχει την καλύτερη δημοτική ομάδα και τη δύναμη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα θέτοντας ως προτεραιότητά του το καλό του Δήμου Αχαρνών. .

Αναφερόμενος στην πορεία των ΑχαρΝΑΙ Ενεργών Πολιτών, ο κ. Κασσαβός υπογράμμισε πώς "Εμείς, ως παράταξη, δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπερασπίζοντας το συμφέρον του Δήμου μας. Τιμήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας. Ήμασταν παρόντες με προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας. Ασκήσαμε κριτική στα κακώς κείμενα. Δε λείψαμε ούτε μία ημέρα από το πλευρό του συνδημότη. Αλλά και δε διστάσαμε να ψηφίσουμε προτάσεις που εξυπηρετούσαν το συμφέρον της πόλης μας".

Για τις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης τόνισε πώς το όραμα για ένα ανθρώπινο Δήμο με προοπτική ανάπτυξης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ κι ότι είναι στο χέρι των δημοτών να δώσουν ανάσα ζωής στις γειτονιές και τις συνοικίες.

"Μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη έναν ανθρώπινο δήμο που στηρίζει τα πιο αδύναμα μέλη του, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Να υλοποιήσουμε έργα ανάπτυξης και υποδομές που αναβαθμίζουν τη ζωή στην πόλη μας. Να εφαρμόσουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου με ανοικτές διαδικασίες, διαφάνεια στα οικονομικά, ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη. Να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Να πατάξουμε την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα και να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές μας. Να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να προστατεύσουμε το πράσινο της περιοχής και τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας , τα μνημεία της περιοχής μας, δηλαδή το Αρχαίο Θέατρο, το Θολωτό Τάφο, τον Τύμβο του Σοφοκλή ", σημείωσε.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις πως μπορούν όλα να γίνουν αυτόματα.

"Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ο δρόμος είναι εύκολος. Όμως, με συστηματική δουλειά και διεκδίκηση βασισμένη σε σχέδιο και πρόγραμμα, όλα μπορούν να γίνουν. Έχουμε στην παράταξή μας έντιμους και ικανούς ανθρώπους, με θέληση για δουλειά και κυρίως ενωτικό πνεύμα. Γι αυτό λέμε ότι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ", πρόσθεσε.


Δεσμεύθηκε ακόμα ότι θα υπηρετήσει το Δήμο με ανιδιοτέλεια.


"Ο απερχόμενος Δήμαρχος κρίθηκε και αποδείχθηκε ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Αρκετά πια με το παρελθόν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλη μία πενταετία, ελπίζοντας ότι θα πράξει αυτά που υποσχέθηκε και δεν τήρησε μέχρι σήμερα. Εγώ σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ να κάνετε την ανατροπή μαζί μου. Πάντα πίστευα ότι η περηφάνια του ανθρώπου βρίσκεται στο βλέμμα, στο πώς σε κοιτά όταν σου σφίγγει το χέρι. Και εγώ είμαι πολύ περήφανος γιατί βγήκα στη βιοπάλη στα 18, έκανα οικογένεια και σπούδασα δουλεύοντας. Με την ίδια συνέπεια ήθος και περηφάνια δεσμεύομαι να υπηρετήσω το Δήμο. Το χρωστάμε στους γονείς που μας έφεραν ως εδώ. Το χρωστάμε στα παιδιά μας που τους ανήκει το Μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για την μαζική ανταπόκρισή του στο κάλεσμα των εγκαινίων.

"Η αποψινή συγκέντρωση στέλνει μήνυμα νίκης. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι΄αυτό που έζησα απόψε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενωμένοι".


Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του υποψήφιου Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των 112 υποψηφίων για το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τα τοπικά συμβούλια Αχαρνών και Θρακομακεδόνων.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός