''Βούλιαξε'' την Πλατεία Αγίου Βλασίου, ο Κασσαβός

Βούλιαξε από κόσμο η Πλατεία Αγίου Βλασίου, στη,  μακράν, μεγαλύτερη συγκέντρωση της προεκλογικής περιόδου, που πραγματοποίησε, το βράδυ της Πέμπτης, 15 Μαΐου, η παράταξη "ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες".
Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός τόνισε ότι η μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση στέλνει μήνυμα νίκης κι ελπίδας σε όλες τις γειτονιές του Δήμου.  και πρόσθεσε ότι η παράταξή του είναι η βέβαιη νικήτρια, αναλαμβάνοντας, από την επομένη των εκλογών, την ευθύνη για την  αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο Δήμος.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι "ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες" ξεκίνησαν ως παράταξη κι εξελίχθηκαν σε κοινωνική συμμαχία, μέσα από τη συσπείρωση δεκάδων προσωπικοτήτων, από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, τις κοινωνικές ομάδες και τις συνοικίες της πόλης.

«Συστρατεύθηκαν μαζί μας άνθρωποι που εκτίμησαν την παρουσία μας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και στην κοινωνία, με τη βεβαιότητα ότι μπορούμε, όλοι μαζί, να αλλάξουμε την πόλη»
, τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός.



Ακόμα, καταλόγισε ευθύνες στον απερχόμενο Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, επισημαίνοντας ότι αποδείχθηκε ανεπαρκής, ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις κι ότι δεν παρουσίασε ούτε ένα έργο και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να χαθεί κι άλλος χρόνος.

«Η πόλη παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις φωτογραφίες των ιλουστρασιόν φυλλαδίων.  Βλέπουμε γύρω μας ηλικιωμένους σε απόγνωση, οικογενειάρχες να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία στην οικογένειά τους και νέους που έχουν πάψει να ελπίζουν. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί»
, επεσήμανε.

Αίσθηση, εξάλλου, προκάλεσαν στο ακροατήριο στοιχεία από τα οποία προκύπτει η τραγική ανεπάρκεια της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου. Σύμφωνα με αυτά:

- Για αντιπλημμυρικά έργα, ο Δήμος Παιανίας, με πληθυσμό 26.328 κατοίκους εξασφάλισε 73,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος Αχαρνών, με 105.401 κατοίκους, μόνο 9 εκατ. ευρώ.
- Για έργα ασφαλτόστρωσης, ο Δήμος Αρτέμιδας -Σπάτων, με πληθυσμό 33.843 κατοίκους, εξασφάλισε 23,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος Αχαρνών μόλις 0,5 εκατ. ευρώ!!!
- Για έργα ανάπλασης, ο Δήμος Ωρωπού, με πληθυσμό 33.659 κατοίκους, εξασφάλισε 34 εκατ. ευρώ κι ο Δήμος Αχαρνών (0) ΜΗΔΕΝ!!!
- Κι ένα τελευταίο στοιχείο, αλλά πολύ σημαντικό, γιατί δίνει τη συνολική εικόνα: Ο Δήμος Κορωπίου έλαβε,  συνολικά, χρηματοδότηση 2.753 ευρώ ανά κάτοικο, ο Δήμος Παιανίας 5583 ευρώ ανά κάτοικο, ενώ ο Δήμος Αχαρνών μόλις 7 ευρώ ανά άτομο!!!



Αναφορικά με το πρόγραμμά του, ο Γιάννης Κασσαβός είπε ότι θέτει τρεις μεγάλες προτεραιότητες, δηλαδή την καταπολέμηση της παραβατικότητας, την αντιπλημμυρική θωράκιση και την ασφαλτόστρωση των δρόμων, ώστε να μην περπατάει ο κόσμος στη λάσπη, εν έτει 2014 και μάλιστα 12 χιλιόμετρα μακριά από την Ομόνοια.


Πρόσθεσε ακόμα ότι το πρόγραμμα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Αχαρνών κι όχι δημιούργημα επικοινωνιολόγων, για να ταιριάζει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.


«Το πρόγραμμά μας προέκυψε από διαβούλευση, σε κάθε γειτονιά, με κάθε κοινωνική ομάδα και περιλαμβάνει συγκεκριμένα έργα. Για παράδειγμα, στην Πλατεία που βρισκόμαστε απόψε έχουμε προγραμματίσει την απόκτηση του διατηρητέου δίπλα στον ΟΤΕ και του οικοπέδου δίπλα στη Λαογραφική, για να επεκταθεί το Λαογραφικό Μουσείο»
, τόνισε χαρακτηριστικά.


Υπογράμμισε ακόμα ότι η παράταξή του δεν εξαρτάται από κόμματα και συμφέροντα κι ότι οι συνεργάτες του είναι άνθρωποι τίμιοι, ικανοί και καταξιωμένοι στην τοπική κοινωνία, την οποία, πολλοί, έχουν υπηρετήσει, από θέσεις ευθύνης, ως Πρόεδροι και μέλη του οργανωμένου μαζικού κινήματος.

Δεν παρέλειψε, όμως, να αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια πόλωσης του προεκλογικού κλίματος, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, που στοχεύουν στην καλλιέργεια έντασης, ώστε να επικεντρωθεί ο εκλογικός αγώνας στις προσωπικές αντιδικίες κι όχι στα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και των Δημοτών. 




«Κλείστε τα αυτιά σας στις μικρότητες που επιδιώκουν να μην αναδειχθεί το βασικό διακύβευμα των εκλογών, που είναι ποια παράταξη είναι ικανή να αναλάβει τις τύχες του Δήμου και ποιος είναι ο καταλληλότερος για Δήμαρχος», υπογράμμισε.
Κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τον ίδιο και την παράταξή του, ώστε να ξεκινήσει μια νέα μέρα για το Δήμο Αχαρνών.

"Αγαπώ αυτή την πόλη με το σπάνιο φυσικό περιβάλλον, τη μεγάλη ιστορική κληρονομιά και το μεγαλύτερο ποσοστό νέων ανθρώπων σε όλη τη χώρα.  Εδώ μεγάλωσα, εδώ μένω με την οικογένειά μου. Δίνω χρόνια μάχες στα κοινά. Δεν ήρθα ουρανοκατέβατος, αλλά ξεκίνησα από το Σύλλογο της Λαθέας πριν εκλεγώ πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος κι επικεφαλής παράταξης. Δεν ήρθα να μάθω αυτοδιοίκηση στου κασίδη το κεφάλι, αλλά κάθισα πολλά χρόνια στα θρανία του Δημοτικού Συμβουλίου, για να ζητώ, σήμερα, την ψήφο σας, ως υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών. Γι’ αυτό και δεν χρωστάω σε κανέναν, παρά μόνο σε σας, δηλαδή στο Λαό αυτής της πόλης. Αυτό το Λαό δεσμεύομαι να υπηρετήσω με συνέπεια, για να κερδίσουμε την πόλη που μας αξίζει. Το οφείλουμε στους γονείς μας και στα παιδιά μας"
τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός.


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός