Εκδικητική η απόφαση του Προέδρου της ΔΗ.Φ.Α. να προχωρήσει μονομερώς στην αξιολόγηση των εργαζομένων, αγνοώντας τις πρόσφατες εξελίξεις

Η παράταξή μας ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες υπερασπιζόμενη την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία όλων των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζομένων μας, καταγγέλλουμε τη στάση του Προέδρου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, κ. Αναγνωστόπουλου, ο οποίος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 8/7/2014 απέρριψε την πρόταση της εκπροσώπου των εργαζομένων να συζητηθεί, εκτάκτως, η αναβολή της αξιολόγησης των εργαζομένων με ποσόστωση. Δηλώνοντας, ταυτόχρονα, την πρόθεσή του να προχωρήσει μονομερώς στην αξιολόγηση του προσωπικού, μη λαμβάνοντας υπόψη του ότι σύντομα αναμένονται νέες εξελίξεις.

Εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή, εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την απόφασή του αυτή, και τον ενημερώσαμε αναλυτικά για:


Α) Την επίσημη θέση της ΚΕΔΕ όπου μέσω του Προέδρου της κ. Ασκούνη απέρριψε την αξιολόγηση των εργαζομένων στους Δήμους με το σύστημα της ποσόστωσης.

Β) Την προσφυγή τόσο της ΠΟΕ – ΟΤΑ όσο και της ΑΔΕΔΥ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και να ακυρωθούν. Η προσφυγή αναμένεται να συζητηθεί στις 10/10/2014.

Γ) Τις αντιδράσεις του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο, οι οποίοι ζητούν να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση.

Δ) Δεδομένου ότι δεν υπάρχει οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας στη ΔΗ.Φ.Α. και συνεπώς οι διορισμοί προϊσταμένων και διευθυντών γίνονται απευθείας από τον Πρόεδρο, και λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής από 1/9/2014, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τη χρονική στιγμή καθώς και το ποιοι θα κάνουν τις αξιολογήσεις των εργαζομένων.

Είναι απορίας άξια η βιασύνη του κ. Αναγνωστόπουλου να «διευθετήσει» ένα τόσο σοβαρό και συνάμα ανθρώπινο ζήτημα μονομερώς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων και των θεσμικών οργάνων (ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ), αλλά και τις εξελίξεις που δρομολογούνται άμεσα.

Η απόφαση του Προέδρου της ΔΗ.Φ.Α. συνεχίζει την τιμωρητική και εκδικητική στάση του απερχόμενου Δημάρχου κ. Σωτήρη Ντούρου απέναντι στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους – [ο οποίος, στο πρόσφατο παρελθόν, είχε στείλει επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών κάνοντας λόγο για πλεονάζον προσωπικό, όπως επίσης σε συνέντευξή του στο κανάλι MEGA είχε μιλήσει απαξιωτικά για τις μετακινήσεις των εργαζομένων στο δήμο] - αρνούμενοι να αποδεχτούν την αρνητική ψήφο του λαού των Αχαρνών για τον ίδιο και την παράταξή τους.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός