Στον αγιασμό των παιδιών της ΑΡΩΓΗΣ ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Κασσαβός

Στο πλευρό των παιδιών της ΑΡΩΓΗΣ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς βρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός, παρουσία του Προέδρου της ΑΡΩΓΗΣ κ Νίκου Γκασούκα και της Προέδρου του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΑΡΩΓΗ κα Βίκυ Έλλιοτ. Παρόν, επίσης, στον αγιασμό ήταν οι γονείς των παιδιών και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΑΡΩΓΗ.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Κασσαβός ευχήθηκε στα παιδιά της ΑΡΩΓΗΣ, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή σχολική χρονιά, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που γίνεται στο κέντρο. Ο κ Κασσαβός τόνισε ότι: «Η ΑΡΩΓΗ τιμά τον τόπο μας. Μας κάνει όλους πιο ανθρώπινους καθώς αντιπροσωπεύει το πιο ευάλωτο, το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας. Είναι τιμή για τον Δήμο μας, να έχουμε κοντά μας τα παιδιά της ΑΡΩΓΗΣ. Την προηγούμενη χρονιά, θέσαμε ως στόχο να αυξήσουμε τον αριθμό των παιδιών της ΑΡΩΓΗΣ. Επιθυμία όλων μας, ήταν η ΑΡΩΓΗ να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Και το καταφέραμε. Σήμερα η ΑΡΩΓΗ φιλοξενεί 45 παιδιά από τα 35 που φιλοξενούσε παλιότερα. Ιδιαίτερα σήμερα, που κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια περνά μεγάλες δυσκολίες, θέλω να ξέρετε ότι ο Δήμος Αχαρνών αγκαλιάζει τα παιδιά της ΑΡΩΓΗΣ. Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κύριο Γκασούκα, και την κυρία Έλλιοτ, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διευκολύνουμε το έργο των εκπαιδευτικών και να συνδράμουμε στις ανάγκες της ΑΡΩΓΗΣ».


Ο Δήμαρχος Αχαρνών τόνισε ότι εφέτος και για πρώτη φορά, αξιοποιήθηκε σωστά ο χρόνος των καλοκαιρινών διακοπών, έγιναν όλες οι απαιτούμενες προετοιμασίες και η ΑΡΩΓΗ ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία της από 1η Σεπτεμβρίου, υποδεχόμενη τα παιδιά της. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λειτουργία του Βαμβακάρειου Ιδρύματος, τονίζοντας ότι γραφειοκρατικά εμπόδια καθυστερούν την έναρξη λειτουργίας του ξενώνα, ωστόσο, ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και ευχή όλων είναι ο ξενώνας να λειτουργήσει πολύ σύντομα. Τέλος, ευχαρίστησε την κα Έλλιοτ και τον κύριο Γκασούκα για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν, τονίζοντας ότι είναι στο πλευρό των παιδιών της ΑΡΩΓΗΣ.

Μετά τον αγιασμό, στο προαύλιο της ΑΡΩΓΗΣ τελέστηκε, σε κλίμα συγκίνησης, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Ιδρυτή της ΑΡΩΓΗΣ, του αείμνηστου Αντώνη Έλλιοτ. Ο Δήμαρχος κ Κασσαβός τόνισε ότι η ΑΡΩΓΗ έγινε πραγματικότητα χάρη στην επιμονή, την πίστη και τη θέληση του Αντώνη Έλλιοτ να βοηθήσει αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στην κα Έλλιοτ, ο κ Κασσαβός τόνισε ότι συνεχίζει επάξια το έργο του αείμνηστου συζύγου της.











© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός