Υποστήριξη της λειτουργίας και των δράσεων της ΔΙΕΞΟΔΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", είναι ένας κοινωνικός φορέας της πόλης των Αχαρνών, που διαθέτει τεχνογνωσία και επιστημονική επάρκεια ώστε να αναλάβει δράσεις στον τομέα της πρόληψης σημαντικών ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.
Η "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", τη χρονιά που μας πέρασε, προσέφερε πολύτιμο κοινωνικό έργο στο Δήμο Αχαρνών, καλύπτοντας πολλές και πολυδιάστατες ανάγκες των δημοτών.
Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν, ενώ σύμφωνα με τον απολογισμό δράσεων, που συνέταξε το επιστημονικό προσωπικό και παρουσίασε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου κα Γιάννα Ιωάννου, το σύνολο των εξυπηρετούμενων μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, που απευθύνθηκαν και έλαβαν υποστήριξη και εκπαίδευση από τη ΔΙΕΞΟΔΟ ανήλθε για το 2015 στα 3.965 περιστατικά.
Στο Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" ζητούνβοήθεια ή συμβουλές:

Μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν ζητήματα εξαρτήσεων.
Γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο γονεϊκό τους ρόλο για το μεγάλωμα των παιδιών.
Εκπαιδευτικοί που συχνά αντιμετωπίζουν αγχωμένους γονείς, φαινόμενα επιθετικότητας και σχολικού εκφοβισμού.
Έφηβοι νέοι που τους δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουν για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους

Με αφορμή την παρουσίαση του απολογισμού δράσεων για το 2015 της ΔΙΕΞΟΔΟΥ αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων για το νέο έτος, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Με την ιδιότητα του προέδρου του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΔΙΕΞΟΔΟΣ αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό της κοινωνικής αυτής δομής, για τις προσπάθειες που κάνουν.
Οι δράσεις του κέντρου είναι πολλές, χρήσιμες, επιστημονικά άρτιες και δίνουν σημαντικές απαντήσεις και λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα των συμπολιτών μας, κυρίως των νέων. Οφείλουμε όχι μόνο να προασπίσουμε τη λειτουργία της ΔΙΕΞΟΔΟΥ, αλλά να αναδείξουμε το έργο της και να διευκολύνουμε τους ανθρώπους της να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.
Για εμάς η ΔΙΕΞΟΔΟΣ είναι ένα σημαντικό μέλος του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και βασιζόμαστε στις δράσεις και δραστηριότητες της
".
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός