Με τιμές και λαμπρότητα ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με την τιμή και λαμπρότητα που αρμόζει σε μια τόσο ένδοξη επέτειο, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Αχαρνών.
Οι μαθητές του Δήμου Αχαρνών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς από τις Αχαρνές και τους Θρακομακεδόνες παρέλασαν με υπερηφάνεια και τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου και συνεχίστηκαν με την στέψη της προτομής του Μενιδιάτη αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Μήτρου Λέκκα στην κεντρική πλατεία Αχαρνών, από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό και τον απόγονο του Μήτρου Λέκκα κ. Ιωάννη Λέκκα.
Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε στο Μνημείο Ηρώων η Βερόνικα Τορτοπίδου Αριστούχος μαθήτρια και υπότροφος του Κληροδοτήματος Ροδίας Στριφτού και στους Θρακομακεδόνες ο αριστούχος μαθητής Χρήστος Παπαθανασίου.
Η μαθητική παρέλαση επί της οδού Φιλαδελφείας, ξεκίνησε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Αχαρνών και παρουσία πλήθους κόσμου και ολοκληρώθηκε χάρη στο σθένος των μαθητών που ακόμη και υπό βροχή συνέχισαν να παρελαύνουν.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση και στους Θρακομακεδόνες όπου παρέλασαν, μαθητές από τα σχολεία των Θρακομακεδόνων, πρόσκοποι πολιτιστικοί σύλλογοι και αθλητικοί φορείς.
φωτογραφικό υλικό από την παρέλαση:


 
 
 
 
 
  





© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός