Μελέτη δημιουργίας πολιτιστικών διαδρομών με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο

Σε εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη 9 Μαρτίου το μεσημέρι, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, υπογράφτηκε η ανάθεση της μελέτης με τίτλο "Ολοκληρωμένη χωρική οργάνωση πολιτιστικών διαδρομών, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο στις Αχαρνές" μεταξύ του "ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ" διά του προέδρου του κ. Σταύρου Μπένου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με βάση την αλλαγή στο "Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής" όπου προβλέπεται η δημιουργία δικτύου πολιτιστικών διαδρομών με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως "διαχρονικό κέντρο της πόλης", είναι δυνατό σημαντικά έργα αειφόρου ανάπτυξης που σχετίζονται με το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών να μπουν σε "τροχιά" χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ στον κλάδο "βιώσιμη αστική ανάπτυξη".

Η χρηματοδότηση της μελέτης των πολιτιστικών διαδρομών με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο θα γίνει αποκλειστικά από τον "κουμπαρά" της Κίνησης Πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ".


Με αφορμή την εκδήλωση για την υπογραφή ανάθεσης της μελέτης δημιουργίας πολιτιστικών διαδρομών με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η υπογραφή ανάθεσης της μελέτης είναι εξόχως σημαντική καθώς είναι το επόμενο  "βήμα"  μετά την καθοριστικής σημασίας αλλαγή στο "Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας-Αττικής" που αφορούσε το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. Βούληση μας είναι το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών να γίνει η αφορμή να αλλάξει όψη το σύγχρονο κέντρο των Αχαρνών και για να επιτευχθεί ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα. Η  "συστράτευση" κάθε φορέα, κάθε αρχής, κάθε κίνησης πολιτών και κάθε επιστήμονα ή ειδικού είναι, από απαραίτητη έως αναγκαία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν μεθοδικά για να φτάσουμε σήμερα στην ανάθεση της μελέτης και ιδιαίτερα την κα Μαρία Μίχα για την εξαιρετική συνεργασία της με τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών "

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Γιάννα Τσούπρα, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Σπύρος Βρεττός, και κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο καθηγητής Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του "Διαζώματος" κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης, η καθηγήτρια Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Μηχανικός Χωροταξίας, κ. Κυπαρισία Ηλία, ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών κ. Γιώργος Φυτάς, η πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών κα Ειρήνη Μπαϊρακτάρη, o Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς" κ. Κων/νος Νιώρας και ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, κ. Βασίλης Νίκας.












© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός