Ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για τις Κοινωνικές δομέςτου Δήμου Αχαρνών

Ημερίδα ενημέρωσης των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αχαρνών και εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τις Κοινωνικές Δομές και τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών την Τρίτη 7 Απριλίου το πρωί.
Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία, των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αχαρνών, του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαρνών "Διέξοδος" και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών.
Την ενημέρωση των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αχαρνών και των εκπροσώπων των Συλλόγων γονέων για τις συμβουλευτικές δράσεις, τις ομάδες γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαρνών "Διέξοδος", έκανε η επιστημονικά υπεύθυνη του κέντρου κα Γιάννα Ιωάννου.
Ενώ η ενημέρωση για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αχαρνών, τις δράσεις τις δυνατότητες και τις πρωτοβουλίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, έγινε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Σαχσανίδου, την προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Φανή Κουμπούρη και την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Αχαρνών κ. Αθανασία Παπαχρήστου.

Στην ημερίδα ενημέρωσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Σπυριδούλα Κιαριάκη, κα Μαρία Παρδάλη και ο κ. Ανδρέας Ζεριώτης.

Με αφορμή την ημερίδα ενημέρωσης για τις Κοινωνικές Δομές και τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Αχαρνών ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Η αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων και συμπεριφορών των μαθητών μας απαιτεί συνεργασία όλων των Κοινωνικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αχαρνών.
Η δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικών δομών και η συνεργασία με τη σχολική κοινότητα θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίζουμε πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά τα διάφορα περιστατικά.
Λαμβάνουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε δίπλα σε κάθε κίνηση ή δράση που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά
"
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός