Σύσκεψη για την Πάρνηθα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών


Ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Πάρνηθας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αχαρνών το πρωί της Τετάρτης 13 Απριλίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Δασάρχης Πάρνηθας κ. Ζαρείφης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.ΠΑ. κ. Καμπόλης, ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Αχαρνών κ. Νίκας και οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Συρινίδης, Τεχνικών Έργων κ. Πολυμενέας και Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Ορφανίδης.
Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η αντιμετώπιση των κρουσμάτων ρίψης μπαζών και απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Πάρνηθας αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων για την προστασία του Εθνικού Δρυμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό όπου αποτυπώνεται η κατάσταση σε καίρια σημεία της Πάρνηθας, ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να λάβουν γνώση για τη δράση ασυνείδητων πολιτών που πραγματοποιούν ρίψεις μπαζών, παλιών επίπλων, αλλά και απορριμμάτων στις παρυφές της Πάρνηθας.
Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων αποφασίστηκε η λήψη μέτρων φύλαξης των περιοχών που συνηθίζεται η ρίψη μπαζών, όπως πλησίον του Τελεφερίκ, του δημοτικού δάσους, αλλά και του ρέματος των Θρακομακεδόνων.
Ταυτόχρονα, συνεργεία και οχήματα καθαρισμού του Δήμου Αχαρνών και του ΣΥΝ.ΠΑ. θα προβούν σε καθαρισμό των περιοχών, ενώ το Δασαρχείο θα μεριμνήσει να τοποθετήσει μπάρες, ώστε να αποτρέπεται η πρόσβαση οχημάτων.
Αποφασίστηκε επίσης η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων, ώστε αφενός οι εκδρομείς να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία, αφετέρου να μην έχουν πρόσβαση προς το δάσος με τα οχήματά τους.

Τέλος αποφασίστηκε η συνεργασία όλων των φορέων ώστε να δρομολογηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των νέων για την προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.
 



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός