Εξαιρετικό και ελπιδοφόρο το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου

Με τη Σύγχρονη Λυσιστράτη από το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών την Πέμπτη 11 Μαΐου 2016, ολοκληρώθηκε το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στον Δήμο Αχαρνών.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, μια εξαιρετική πολιτιστική γιορτή, διοργανώθηκε από τον Δήμο Αχαρνών (Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας) και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών.
Το εξαιρετικό πρόγραμμα, με θεατρικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος αλλά και δράσεις που αναδεικνύουν τη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου στέλνει ένα ελπιδοφόρο "μήνυμα" για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και την κατανόηση της σημαντικότητας του μνημείου από την νέα γενιά. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Μαΐου με την έκθεση "Μαγικά κοχύλια". Μια περιήγηση στα αρχαία ελληνικά θέατρα ανά την Ελλάδα. Στην έκθεση πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινιών με παραστάσεις αρχαίου δράματος, ενώ λειτούργησε και εικαστικό εργαστήρι με κατασκευή αρχαίων προσωπείων και στεφανιών κισσού, με τη συμμετοχή μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 8 Μαΐου και στο πλαίσιο του 5ου Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών, το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών παρουσίασε την παράσταση "Ελένη" του Ευριπίδη.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Ο Δικαιόπολις μας ξεναγεί στο μαγικό κόσμο του Αρχαίου θεάτρου" και του βιβλίου "Ο νεαρός Εύπορος μια μέρα στο θέατρο των Αχαρνών" της Έλενας Κασσωτάκη. Ενώ έγινε και η τελετή υιοθεσίας του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών από το 5ο Δημοτικό ¶νω Λιοσίων, 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών και το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών".

Την Τρίτη 10 Μαΐου το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, το 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών και το ΓΕΛ Μεταμόρφωσης ανέβασαν εξαιρετικά τις παραστάσεις "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, "Aχαρvής" του Αριστοφάνη και "Τρωάδες" του Ευριπίδη αντίστοιχα.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου συνεχίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου με την ευρηματική παράσταση "Εκκλησία του Δήμου" από το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών, τις "Ικέτιδες" του Ευριπίδη από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και τους "Aχαρvήs" του Αριστοφάνη από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.

Η αυλαία για το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου έπεσε με την "Σύγχρονη Λυσιστράτη" από το 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών και τη "Χορωδία" από το 8ο Γυμνάσιο και το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αχαρνών.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Η ολοκλήρωση των παραστάσεων, των δρώμενων και όλων των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου μας γεμίζουν με ικανοποίηση γιατί το φεστιβάλ αν και διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, εντούτοις περιλάμβανε εξαιρετικές δραστηριότητες και πέτυχε ολοκληρωτικά το σκοπό του. Οι συντελεστές και οι άνθρωποι που έτρεξαν και μετέτρεψαν το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου σε προσωπικό τους στοίχημα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Το ραντεβού για το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου ανανεώνεται για του χρόνου με την δυναμική της φετινής διοργάνωσης καθώς και νέες σκέψεις και νέες ιδέες που αναμένουν υλοποίηση".
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός