Πιο λαμπερή και πιο… ευδόκιμη, η φετινή Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών

Η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών 2016 άνοιξε τις "πύλες" της την Παρασκευή 27 Μαΐου, ενώ την επόμενη ημέρα 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβό, τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, εκπροσώπων, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πρεσβευτή της Δημοκρατίας του Καζακστάν κ. Αλεξέι Βολκόφ και πλήθος κόσμου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς του Δήμου Αχαρνών με την ανθοκαλλιέργεια και την ανθοπαραγωγή και τόνισε ιδιαίτερα τη μοναδική φυσική ομορφιά και τον αστείρευτο φυσικό πλούτο του Δήμου Αχαρνών.

 Στην αναφορά του για την φετινή Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών δήλωσε:  "Η γιορτή του Περιβάλλοντος είναι και φέτος στις Αχαρνές. Είναι στην πλατεία Θρακομακεδόνων. Σε αυτόν τον ειδυλλιακό χώρο στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών είναι φέτος πιο λαμπερή, πιο όμορφη και πιο… ευδόκιμη.Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν εχέγγυο ότι η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών θα καθιερωθεί σαν ένας θεσμός για τον Δήμο Αχαρνών. Ειδικά η φετινή Ανθοκομική Έκθεση των Αχαρνών είναι αφιερωμένη στα παιδιά περιλαμβάνοντας πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων γι’ αυτά ".

Η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2016.

Παράλληλα στο θεατράκι της πλατείας Θρακομακεδόνων θα πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις,  δημιουργική απασχόληση παιδιών, έκθεση βιβλίου και πολλά άλλα.

Τη λαμπερή τελετή των εγκαινίων, που παρουσίασε η Υπεύθυνη Τύπου του Δήμου Αχαρνών Κατερίνα Παπασταματίου, τίμησαν με την παρουσία τους:

O υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Οι βουλευτές:
κ. Ιωάννης Δέδες
κ. Γεώργιος Βλάχος
κ. Αθανάσιος Μπούρας

Εκ μέρους της Περιφέρεις Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ιωάννα Τσούπρα.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης.

Οι Δήμαρχοι:
Αγίων Αναργύρων-Καματερού, κ. Νικόλαος Σαράντης
Διονύσου, κ. Διονύσιος Ζαμάνης
Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος
Πεντέλης, κ. Δημήτρης Στεργίου
Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς.
O Επιτελάρχης ΔΑΕ – Υποπτέραρχος (Ι) Μαρίνος Λούκος

Τιμώμενο πρόσωπο στη φετινή Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών ήταν ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Καζακστάν κ. Αλεξέι Βολκόφ, ο οποίος κατέφθασε στην Ανθοκομική Έκθεση συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας.




Την Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης, Οικονομικών κ. Θεόφιλος Αφουξενίδης , Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού και Θρακ/νων κ, Αναστάσιος Χίος, , Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ.  Θεόδωρος Συρινίδης, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Σαχσανίδη, Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Αχαρνών κ. Αντώνης Παλιούρας.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΝ.ΠΑ και Αντιδήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Καμπόλης, o πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργος Δασκαλάκης, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κα Μαρία Ναυροζίδου, ο πρόεδρος του Κέντρου ΑμΕΑ ΑΡΩΓΗ κ. Νίκος Γκασούκας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α' βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β' βάθμιας Εκπαίδευσης κα Γεωργία Ευθυμιάδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Ηλίας Ζητούνης, ο Διευθ/νων Σύμβουλος της Επενδυτικής Αχαρνών κ. Χαράλαμπος Ζάχαρης, η πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Αχαρνών κα Χρύσα Δουρίδα, Τοπικοί Σύμβουλοι Αχαρνών και Θρακ/νων καθώς και η Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Αχαρνών – Θρακ/νων Γεωργία Βλάχου.

Τα εγκαίνιά της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός και πρώην Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ντίνος Βρεττός, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Φωτιάδης.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αχαρνών, ενώ μετά τα το πέρας των εγκαινίων ακολουθήσε συναυλία της Δημοτικής Ορχήστρας Αχαρνών.ν.













© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός