Εξαιρετικές οι εκθέσεις με θέμα ''Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές''

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής έχουμε τη λειτουργία δυο εξαιρετικών εκθέσεων με το ίδιο θέμα αλλά διαφορετικό αφιέρωμα.
Το θέμα των εκθέσεων είναι "Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές: Πορεία μέσα στο χρόνο".

Το πρώτο αφιέρωμα αφορά τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου. Η έκθεση έχει οργανωθεί από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών (ΙΛΕΑ) και λειτουργεί στο χώρο του μουσείου της ΙΛΕΑ στην κεντρική πλατεία Αχαρνών.

Το δεύτερο αφιέρωμα αφορά τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Η έκθεση έχει οργανωθεί από τον Όμιλο Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς" και λειτουργεί στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Λιοσίων 18).

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές: Πορεία μέσα στο χρόνο" με αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, που λειτουργεί στο μουσείο της ΙΛΕΑ, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 6/5 από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τον πρόεδρο της ΙΛΕΑ κ. Γιώργο Φυτά και τις ευλογίες του Σεβαστότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.
Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στην έκθεση "Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές: Πορεία μέσα στο χρόνο" με αφιέρωμα στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, που λειτουργεί στη Δημοτική Πινακοθήκη, από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό τον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς" κ. Κώστα Νιώρα και τις ευλογίες του Σεβαστότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.


  

 Στα εγκαίνια των εξαιρετικών εκθέσεων με θέμα "Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές" παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Δέδες, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης και Γιώργος Βλάχος, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, οι πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών κ.κ. Δημήτρης Παπανίκας και Σωτήρης Ντούρος, οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Τεχνικών έργων κ. Παναγιώτης Πολυμενέας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης o Αντιδήμαρχος Φυλής κ. Καμπόλης, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κα Μαρία Ναυροζίδου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αχαρνών κ.κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Βρεττός, Στέργιος Πεδιαδίτης και Κώστας Ρούσσας, καθώς επίσης η επιλαχούσα βουλευτής ΝΔ κα Ευρώπη Κοσμίδη.Στα εγκαίνια των εξαιρετικών εκθέσεων με θέμα "Ιεροί ναοί και θρησκευτικές πανηγύρεις στις Αχαρνές" παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Δέδες, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης και Γιώργος Βλάχος, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, οι πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών κ.κ. Δημήτρης Παπανίκας και Σωτήρης Ντούρος, οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Τεχνικών έργων κ. Παναγιώτης Πολυμενέας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης o Αντιδήμαρχος Φυλής κ. Καμπόλης, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κα Μαρία Ναυροζίδου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αχαρνών κ.κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Βρεττός, Στέργιος Πεδιαδίτης και Κώστας Ρούσσας, καθώς επίσης η επιλαχούσα βουλευτής ΝΔ κα Ευρώπη Κοσμίδη.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός