Τίμησε τους πεσόντες στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή ο Δήμος Αχαρνών


Παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου τελέστηκε το Μνημόσυνο πεσόντων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού παραβρέθηκε στο μνημόσυνο και εκφώνησε την ομιλία μνήμης για τους πεσόντες.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή Μήτρου Λέκκα στην κεντρική πλατεία Αχαρνών, από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και πρώην Πρέσβη κ. Ελευθέριο Καραγιάννη και του μέλους του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1964/67/74 κ. Χρήστο Πανταζόνα.

Με την ευκαιρία του της ημέρας μνήμης για του πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Αχαρνών η παρουσία του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου στην ημέρα μνήμης των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Μια επέτειο μνήμης που ανήκει στην πολύ πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού και πολλοί από εμάς την έχουμε βιώσει έντονα.

Οι ελευθερίες που απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας είναι οι χιλιάδες αφορμές για να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να μην υποδουλωθεί έστω και ένα μέτρο ελληνικής γης
".

Στην τελετή μνήμης παραβρέθηκαν, οι βουλευτές Περιφερείας Αττικής κ.κ Ιωάννης Δέδες, Μάκης Βορίδης και Θανάσης Μπούρας. Εκ μέρους της Αστυνομικής Ακαδημίας ο Υποστράτηγος Βασίλειος Μουσίδης, εκ μέρους της σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ ο Ταξίαρχος κ. Ιωάννη Χουζούρης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών κ. Γιώργος Μπουτσαρέλης.

Παραβρέθηκαν επίσης, μέλη του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1964/67/74, ο επιλαχών βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων κ. Δαμάσκος και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων των στρατοπέδων του Δήμου Αχαρνών. Οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών κ.κ Αντώνης Παλιούρας (Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη), Θεόδωρος Συρινίδης (Καθαριότητας και Ανακύκλωσης), Ελένη Σαχσανίδου (Κοινωνικής Πολιτικής) και Ευστάθιος Τοπαλίδης (Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς).

Οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αχαρνών κ.κ. Γεώργιος Δασκαλάκης (ΔΗΦΑ), Νίκος Γκασούκας (ΑΡΩΓΗ) Μαρία Ναυροζίδου (ΔΗΚΕΑ), Ηλίας Τσουκαλάς (ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ), Γεωργία Ευθυμιάδου Τουμανίδη (Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), Κώστας Καρυδάκης (Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Ρούσσας και η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Θρακ/νων κα Χρύσα Δουρίδα.

Η τελετή και η κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών και τη συνοδεία των παιδιών του χορευτικού Συλλόγου "Πολιτιστική Αναβίωση Αχαρναϊκή Κληρονομιά".

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων, ακολούθησε μια μικρή και λιτή δεξίωση στο Δημαρχείο Αχαρνών, όπου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δώρισε στον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο ένα βιβλίο για την ιστορία των Αχαρνών και ένα αντίγραφο του Αρχαίου Θεάτρου ευχαριστώντας τον για την τιμητική επίσκεψή του στον Δήμο Αχαρνών.
















© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός