Σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης εκτοξευτήρων νερού στους Θρακ/νες


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος λειτουργίας του συστήματος πυρόσβεσης των 20 εκτοξευτήρων νερού, που πραγματοποίησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών, με τη συνδρομή του αυτοτελούς τμήματος Διαχείρισης Στόλου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών.

Το σύστημα πυρόσβεσης στην οδό Μακεδονίας στους Θρακομακεδόνες, έχει να λειτουργήσει από την εγκατάσταση του – εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Οι σταθεροί εκτοξευτές νερού είναι δυνατό να αποτρέψουν επέκταση της πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή και να συνδράμουν αποτελεσματικά στον έλεγχο πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φθορές και οι ζημιές, στο αντλιοστάσιο,  στους εκτοξευτές, στις βάσεις των εκτοξευτών, στο δίκτυο υδροδότησης και στα φρεάτια σε κάθε βάση εκτόξευσης, ήταν μεγάλες.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών εδώ και καιρό προχώρησε στην αποκατάσταση των συσσωρευμένων φθορών και βλαβών στο σύστημα πυρόσβεσης λόγω του πολυετούς παροπλισμού του.

Αυτή τη στιγμή οι 20 εκτοξευτήρων νερού λειτουργούν χειροκίνητα και τροφοδοτούνται με νερό από δυο μεγάλες δεξαμενές. Το σύστημα πυρόσβεσης θα συνδεθεί με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση πλήρωση των δεξαμενών, ενώ παράλληλα θα εγκατασταθεί και σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης.
Ο έλεγχος λειτουργίας του συστήματος πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασία του Δήμου Αχαρνών, παρουσία του πολιτικού προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών και Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Πολυμενέα, του πολιτικού προϊσταμένου του αυτοτελούς τμήματος Διαχείρισης Στόλου και Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Θεόδωρου Συρινίδη και της προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Θρακ/νων και μέλους των Εθελοντών Πυροπροστασίας κας Χρύσας Δουρίδα.
Με αφορμή τον επιτυχημένο έλεγχο λειτουργίας του συστήματος πυρόσβεσης στους Θρακ/νες ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε κάθε έκτακτο περιστατικό. Οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών περιπολούν πρωί και απόγευμα στις επίμαχες περιοχές.

Έχουν στη διάθεσή τους μέσα και μηχανήματα και είναι εκπαιδευμένοι ώστε να συνεργαστούν και να συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία όποτε αυτό απαιτηθεί.

Το σύστημα των εκτοξευτήρων νερού, το οποίο δεν λειτουργεί εδώ πολλά χρόνια, ανήκει πλέον στα διαθέσιμα μέσα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών.

Ο Δήμος Αχαρνών και με τη συνδρομή εθελοντών Πυροπροστασίας φροντίζει πέρα από την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ενημέρωση των δημοτών για την πρόβλεψη κινδύνου Πυρκαγιάς αλλά και για τις αντιδράσεις τους σε ενδεχόμενο συμβάν
".




 
 
 


 
 
 



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός