Ο Δήμαρχος Αχαρνών στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αχαρνών παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός έπειτα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Στην ομιλία του ο κ. Κασσαβός τόνισε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αχαρνών είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη λειτουργία του δήμου και ότι η διοίκηση στηρίζεται στις δυνατότητες και τον επαγγελματισμό τους.
Το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και των Νομικών Προσώπων, είναι αυτοί είναι που ανταποκρίνονται σε τακτικές και έκτακτες ανάγκες της πόλης, αυτοί που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται καθώς και να καλύψουν ανάγκες ή/και προσδοκίες των συμπολιτών μας.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός έκανε μια σύντομη αποτίμηση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αχαρνών και τους λόγους και τις πολιτικές του παρελθόντος που οδήγησαν την εμπλοκή του Οικονομικού Παρατηρητηρίου στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών.
Ο στόχος της διοίκησης του Δήμου Αχαρνών αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων του Οικονομικού Παρατηρητηρίου - δηλαδή της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης - είναι να "ορθοποδήσει" ο Δήμος Αχαρνών οικονομικά, χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι και κυρίως χωρίς να επιφορτιστούν το βάρος της εξυγίανσης οι δημότες.
Όπως έχει δηλώσει άλλωστε και ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλής "η διαδικασία της εξυγίανσης ποικίλλει από δήμο σε δήμο και δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη, αύξηση των τελών, απολύσεις και οτιδήποτε άλλο θα επιβαρύνει τον δημότη"

Οι νόμοι και οι διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία και τις δυνατότητες παρέμβασης του Οικονομικού Παρατηρητηρίου δεν αναφέρουν πουθενά για απολύσεις προσωπικού.

Κρίνεται δε αναγκαίο, σε αυτό το τόσο κομβικό σημείο για τον Δήμο Αχαρνών να σταματήσουν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες που έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν αναταραχή και σύγχυση.

Η δημοτική αρχή στηρίζεται στις δυνατότητες του προσωπικού και είναι πάγια θέση της ότι με σκληρή δουλειά, συλλογική προσπάθεια και συνεργασία, ο Δήμος Αχαρνών μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές, αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες.








© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός