Συνάντηση του Συμβ. Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Αχαρνών με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη είχε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας - Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Αχαρνών για την αντιμετώπιση της έξαρσης της παραβατικότητας.
Το Συμβουλίου Παραβατικότητας μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τις ανησυχίες της δημοτικής αρχής, των συλλόγων, των φορέων και των πολιτών για την έξαρσης της παραβατικότητας στον Δήμο Αχαρνών και κατέθεσαν τα αιτήματα, όπως αυτά καταγράφηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας - Κοινωνικής Παρέμβασης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών.
Τα μέλη του συμβουλίου ξεκαθάρισαν ότι απαιτούνται άμεσα και δραστικά μέτρα απέναντι στην έξαρση της παραβατικότητας στις Αχαρνές, διεκδικώντας τα εξής:

1. Ενίσχυση του Α.Τ. Αχαρνών με αξιόμαχα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ καθώς και με υλικοτεχνική υποδομή, ώστε το τοπικό τμήμα να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της περιοχής των Αχαρνών.
2. Εντονότερη Αστυνόμευση των "προβληματικών" περιοχών και αύξηση των περιπολιών σε αυτές τις περιοχές.
3. Εμπλοκή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΚΠΕ) με συνεχή παρουσία ώστε να συνδράμουν στην πάταξη της παραβατικότητας στις Αχαρνές.
4. Κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου κατά της παραβατικότητας και καθορισμός υλοποιήσιμων και ρεαλιστικών στόχων και όχι αποσπασματικών μέτρων.
5. Εφαρμογή του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αχαρνών με την ΕΛ.ΑΣ και υλοποίηση της δέσμευσης για ίδρυση αστυνομικού τμήματος στην περιοχή της Αυλίζας.
Το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Αχαρνών διευκρίνισε ότι η λήψη άμεσων μέτρων είναι επιβεβλημένη και κατεπείγουσα, καθώς οι κάτοικοι στον Δήμο Αχαρνών αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσμενείς καταστάσεις παραβατικών συμπεριφορών και βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός