Λύση στο θέμα χρεώσεων αποχέτευσης στους Θρκ/νες από τη σύσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ

Λύση δόθηκε στο θέμα των χρεώσεων τελών αποχέτευσης σε νοικοκυριά στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, ύστερα από τη σύσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Γιάννη Μπενίση. Η ΕΥΔΑΠ θα προχωρήσει σε αναστολή των χρεώσεων τελών αποχέτευσης για νοικοκυριά στην περιοχή των Θρακομακεδόνων που δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο αποχέτευσης, μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας που θα διασφαλίζει ότι τα νοικοκυριά αυτά θα συνδεθούν σύντομα.
Ο Δήμος Αχαρνών τόσο σε συναντήσεις με διευθυντικά στελέχη της ΕΥΔΑΠ, όσο και εγγράφως, είχε ζητήσει την αναστολή των χρεώσεων του τέλους αποχέτευσης για νοικοκυριά που δεν έχουν συνδεθεί στο δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή των Θρακομακεδόνων εωσότου ολοκληρωθεί η σύνδεση τους.
Κοινή συνισταμένη των απόψεων του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κ. Γιάννη Μπενίση είναι ότι η λύση στο θέμα που έχει προκύψει πρέπει να περιέχει τρία βασικά χαρακτηριστικά:
- να διαφυλάσσονται τα συμφέροντα των καταναλωτών – δημοτών
- να αναδεικνύεται ο κοινωφελής χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ
- να προστατεύεται το περιβάλλον από την μόλυνση του υπόγειου υδροφορέα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής Έργων Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ κ. Κων/νος Βουγιουκλάκης, η Διευθύντρια  Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΥΔΑΠ κα Στέλλα Πολιτάκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κ. Παναγιώτης Πολυμενέας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.
Εκτός από το θέμα των χρεώσεων αποχέτευσης στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ζήτησε από τον κ. Μπενίση να προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ στην παραλαβή του δημοτικού δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και την επέκταση του δικτύου της σε άλλες περιοχές στον Δήμο Αχαρνών.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το αίτημα του Δήμου Αχαρνών να ανασταλεί η απαίτηση καταβολής του τέλους 22% επί του κόστους του έργου, για το δίκτυο ακαθάρτων στην περιοχή των Θρακομακεδόνων με δεδομένα, την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών αλλά κυρίως ότι το έργο έχει κατασκευαστεί από πόρους της ΕΕ - οπότε και δεν μπορεί να μετακυλήσει καμία χρέωση για το έργο προς τους χρήστες του. Για το θέμα αυτό συμφωνήθηκε να διερευνήσει η ΕΥΔΑΠ τη δυνατότητα κατάργησης της απαίτησης του 22% με Νομοθετική Ρύθμιση.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η ΕΥΔΑΠ διαμέσου του Διευθύνοντος Συμβούλου της κ. Γιάννη Μπενίση και των Διευθυντικών Στελεχών, επέδειξε το κοινωφελές και κοινωνικό της  "πρόσωπο" και έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Αχαρνών και των κατοίκων των Θρακομακεδόνων για αναστολή των χρεώσεων του τέλους αποχέτευσης για νοικοκυριά που δεν έχουν συνδεθεί στο δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή των Θρακομακεδόνων. Σκοπός μας είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα τα νοικοκυριά στην περιοχή των Θρακομακεδόνων να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος από τη μόλυνση του υπόγειου υδροφορέα που προκαλεί η χρήση ανοιχτών βόθρων. Προς τούτο ο Δήμος Αχαρνών έχει ήδη από καιρού δρομολογήσει τη δημοπράτηση έργου συνδέσεων, το οποίο θα δημοπρατηθεί μέσα στον Νοέμβριο του 2016"


Για να πραγματοποιηθεί η αναστολή των χρεώσεων του τέλους αποχέτευσης, οι ιδιοκτήτες των οικιών στην περιοχή των Θρακομακεδόνων θα πρέπει, να έχουν ήδη καταθέσει ή να καταθέσουν νέα αίτηση σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών προσκομίζοντας αντίγραφο του Λογαριασμού της ΕΥΔΑΠ.
Καταθέτοντας την αίτηση θα ενημερωθούν και για την διαδικασία που  θα ακολουθηθεί.




© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός