Σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών, για τα οικονομικά του Δήμου

Σε ευρεία σύσκεψη για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Αχαρνών, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Διευθυντή Οικονομικών Τ.Α κ. Νίκο Χαζτηεργάτη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Κοινή προσπάθεια υπουργείου και δήμου, είναι η εξεύρεση λύσεων που αφορούν τις συσσωρευμένες από χρόνια οφειλές του Δήμου Αχαρνών και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του, προς τρίτους.
Μετά την ένταξη του Δήμου Αχαρνών σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, ο Δήμος Αχαρνών διαθέτει εγκεκριμένο προϋπολογισμό, που του επιτρέπει  να λειτουργεί κανονικά.
Ωστόσο, το μεγάλο οικονομικό "αγκάθι" για τον δήμο είναι οι πρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις από τη Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων που βρίσκεται υπό εκκαθάριση αλλά και από δικαστικές αποφάσεις από οφειλές και αξιώσεις τρίτων,  οι οποίες εκκρεμούν για δέκα και πλέον χρόνια.
Απέναντι σε αυτή τη δύσκολη για τον Δήμο Αχαρνών οικονομική κατάσταση, ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες του, κάθε πιθανή λύση η οποία θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και οριστικά το ζήτημα των οφειλών προς τρίτους του Δήμου Αχαρνών.
Με αφορμή τη συνάντηση του με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Κοινός σκοπός όλων μας είναι η αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος του Δήμου Αχαρνών. 
Μέσα στο 2015 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουμε καταβάλει πάνω από 5 εκ ευρώ για αποπληρωμή δανείων.  Έχουμε μειώσει δραστικά τις δαπάνες μας, ωστόσο το ταμειακό έλλειμμα και οι οφειλές παρελθόντων ετών επηρεάζουν αρνητικά τα οικονομικά  μας στοιχεία. 
Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα του δήμου περνά μέσα από την τεχνική και τη θεσμική βοήθεια του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και μέσα από τη δική μας συνέπεια και αξιοπιστία"





© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός