Για τα προβλήματα του δήμου ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών την πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στον Δήμο Αχαρνών, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα Φώφη Γεννηματά ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό για τα τρέχοντα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αχαρνών.
Ο κ. Κασσαβός στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με την κα Γεννηματά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Αχαρνών, αν και διαθέτει μεγάλη δυναμική ως 4ος σε πληθυσμό δήμος στην Αττική (μετά την Αθήνα, τον Πειραιά και το Περιστέρι), ωστόσο στερείται σημαντικών υποδομών που θα του επιτρέψουν να γίνει μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος Αχαρνών, δεν διαθέτει αντιπλημμυρική θωράκιση με αποτέλεσμα σε κάθε νεροποντή να κινδυνεύουν, ανθρώπινες ζωές αλλά και οι περιουσίες των κατοίκων και οι υποδομές της πόλης.
Αναφέρθηκε επίσης στην αυξημένη ανεργία στον Δήμο Αχαρνών, αλλά και στα σημαντικά ζητήματα κοινωνικής συνοχής, αφού η κρίση στον Δήμο Αχαρνών είναι βαθύτερη και με μεγαλύτερη ένταση.
Όσο αφορά στα θέματα υποδομών ο κ. Κασσαβός ανέφερε το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που χρήζει σημαντικών παρεμβάσεων αλλά και την κτιριακή υποδομή των σχολείων.
Η κα Γεννηματά ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Αχαρνών για το σοβαρό πρόβλημα της έξαρσης της παραβατικότητας, όπου απαιτούνται ριζικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες καθώς και για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Χωριό, τις οποίες οι δημότες των Αχαρνών δεν "απολαμβάνουν".
Στα θέματα της συζήτησης περιλήφθηκε και η οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών και η πρόσφατη ένταξη του δήμου σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, αποτέλεσμα του υψηλού δανεισμού και της κακοδιαχείριση επί σειρά ετών.
Στη συνέχεια η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα Φώφη Γεννηματά είχε την ευκαιρία να ακούσει τους εκπροσώπους, φορέων και συλλόγων του Δήμου Αχαρνών, σε μια ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.
Νωρίτερα η κα Γεννηματά επισκέφτηκε μια ιδιαίτερη κοινωνική δομή του Δήμου Αχαρνών, το Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "ΑΡΩΓΗ", όπου ενημερώθηκε για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στο κέντρο αλλά και για τα προβλήματα του κέντρου με κορυφαίο την έναρξη λειτουργίας του ξενώνα της ΑΡΩΓΗΣ, του Βαμβακάρειου Ιδρύματος.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ κας Φώφης Γεννηματά, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Η πολιτιστική κληρονομία, η γεωγραφική θέση και το μεγάλο κεφάλαιο της πόλης, που είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτή, είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Δήμου Αχαρνών.
Υπολογίζω και στηρίζομαι στην πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και σε κάθε δημοκρατική δύναμη του τόπου για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών.
Οι δήμοι είναι η εγγύτερη πηγή διακυβέρνησης προς τους πολίτες και οι πιο άμεσοι εκφραστές της δημοκρατίας μας. Για αυτό το λόγο αυτό, η βοήθεια και η αρωγή όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά σημαντική
"







© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός