Τα παλάτια της Κνωσσού... ''ζωντάνεψαν'' στον Δήμο Αχαρνών


Με έμπνευση από το έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, μαθητές από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θρακομακεδόνων έδωσαν μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή παράσταση με τίτλο "Στα Παλάτια της Κνωσσού", με τη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου.
Η εξαιρετική παράσταση, "δουλεμένη" μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να μεταφερθούν στην Κρήτη, την εποχή του Μινωικού Πολιτισμού και να δουν με μια ξεχωριστή ματιά τον μύθο του Θησέα με τον Μινώταυρο.
Παράλληλα με την χοροθεατρική παράσταση λειτούργησε έκθεση Ζωγραφικής και γλυπτικής, με αντικείμενο τον Μινωικό πολιτισμό καθώς και έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών οργάνων.
Οι εκδηλώσεις εκτός από τη σπουδαία καλλιτεχνική αξία είχαν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς έγιναν η αφορμή για την συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών.
Στην παράσταση "Στα Παλάτια της Κνωσσού" παραβρέθηκε, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Ελένη Σαχσανίδου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων/νος Καρυδάκης, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α κα Μαρία Ναυροζίδου και ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θρακομακεδόνων κ. Παπαδογιαννάκης.

Σχετικά με την παράσταση
Η διασκευή των κειμένων και η χορογραφία έγινε από την Θωμαΐς Σουρδάκου, τα σκηνικά και η ζωγραφική από την Νάνσυ Νίκα, την Καλλιτεχνική Φροντίδα είχε ο κ. Αναστάσιος Κουκούτσης, πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Ευέλδωρ, μουσική επιμέλεια είχε ο Γρηγόρης Δρακόπουλος, τα μουσικά όργανα ήταν του Νίκου Μπρά, τα κουστούμια ήταν από το Καλλιραφείο, ο φωτισμός από την MP Illumination, τον συντονισμό είχε ο Γρηγόρης Κωστόπουλος, την τεχνική επιμέλεια ο Θοδωρής Δήμελης, ενώ την γραφιστική επιμέλεια είχε ο Αλέξανδρος Δικαστόπουλος.

Το Χοροθέατρο απαρτίζοντας από τους μαθητές και μαθήτριες: Δαμιανίδη Εύη
Δημέλης Μιχαήλ, Κοντιζά Δήμητρα, Κουκούτσης Βασίλης, Λαγού Μαρία, Λαλογιάννη Νεφέλη, Μαντασά Σοφία, Μόλαρη Αθηνά, Μπενετάτου Άννα, Μπιρμπάκου Αγγελική, Παπαγγελοπούλου Ιωάννα, Ρηγόπουλος Αλέξανδρος, Σιολή Μελίνα, Στάμου Ειρήνη, Σωτηροπούλου Μαίρη και Φαναριώτης Γιώργος.

Στις εκδηλώσεις των εικαστικών συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες: Αλεξάκη Κωνσταντίνα, Αλεξάκη Παρούλα, Αλιμπέρτης Νικηφόρος, Αλιμπέρτη Χριστίνα, Καβαλάρη Μαριάννα, Καβαλάρη Τζωρτζίνα, Κουκούτση Ήλια, Μανίκας Ιωάννης
Μόλαρης Μιχάλης, Νικολιάδη Άννυ, Νικολιάδη Βίβιαν, Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα
Παττακού Ελεάνα και Ρίζου Ναταλία.





© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός