Με κέφι και αναβίωση εθίμων οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Αχαρνών

Με κέφι, χορό και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων πραγματοποιήθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί της Κυριακής με την παρέλαση καρναβαλιστών και μασκαράδων από το Δημαρχείο Αχαρνών. Μέσω της οδού Φιλαδελφείας η "αποκριάτικη παρέλαση" κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών, σκορπίζοντας κέφι και χαρά και "παρασύροντας" μικρούς και μεγάλους στο μεγάλο πάρτι που είχε στηθεί στην Κεντρική πλατεία.
Στην Κεντρική πλατεία Αχαρνών, με τη ενεργό συμμετοχή σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αχαρνών και παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού, στήθηκε ένα ξέφρενο πάρτι, με κλόουν, εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας, face painting και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά καθώς και μαγειρέματα με ντόντιλιες, παραδοσιακά εδέσματα και κεράσματα για τους μεγάλους.
Την οργάνωση και το συντονισμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων είχε και φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.).
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνεχάρη την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων αλλά και για το γεγονός ότι το προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης πέρα από την διοργάνωση κράτησε ψηλά και το πήχη της διασκέδασης καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
"Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι μια αφορμή χαράς και διασκέδασης και μια "ανάπαυλα" από τα καθημερινά προβλήματα. Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών κα Μαρία Ναυροζίδου και το προσωπικό της επιχείρησης λειτουργήσαν και φέτος υποδειγματικά για να στηθεί ένα όμορφο γλέντι στην Κεντρική πλατεία Αχαρνών. Οι τοπικοί σύλλογοι βοηθήσαν και φέτος στη διατήρηση και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων της Αποκριάς και όλοι μαζί συνέβαλαν για να ζήσουν μικροί και μεγάλοι στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. Τα προβλήματα και οι σκοτούρες της καθημερινότητας μπήκαν στο περιθώριο, αφού στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις κυριαρχεί το γέλιο και η χαρά, μικρών και μεγάλων".











© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός