Απαράμιλλη επιτυχία για το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στον Δήμο Αχαρνών

Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αχαρνών και την Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου θεάτρου – ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, με τη συγκινητική συμμετοχή των σχολείων του Δήμου Αχαρνών. σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια.
Από τις 27 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου 2017 οι θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος από μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων του Δήμου Αχαρνών, ξεχώρισαν για την αρτιότητα τους, για την οπτική τους απέναντι σε κλασικά έργα και κείμενα, καθώς και για τη φρεσκάδα και την προσαρμογή τους στη σύγχρονη εποχή.
Στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στον Δήμο Αχαρνών συμμετείχαν μαθητές με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και γονέων από το, 4ο, 5ο, 13ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, από το 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών και το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αχαρνών, από το 1ο και 3ο ΕΠΑΛ Αχαρνών και το 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης.
Κατά το 6ημερο των παραστάσεων λειτούργησε η ενιαία έκθεση "Θεατρικά Προσωπεία" με τη συμμετοχή των σχολείων που συμμετείχαν στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη διοργάνωση του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στον Δήμο Αχαρνών και δήλωσε:
"Ο "σπόρος" που έπεσε από το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου που διοργανώθηκε πέρσι, βρήκε πρόσφορο έδαφος και κατάφερε να διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών του Δήμου Αχαρνών.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου με την φετινή διοργάνωση δεν καθιερώνεται απλά σαν ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς στον Δήμο Αχαρνών, αλλά αποτελεί την εγγύηση ότι οι επόμενες γενιές που κατοικούν σε αυτόν τον ιστορικό τόπο είναι άξιοι συνεχιστές του Ελληνικού Πνεύματος και του Πολιτισμού.
Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς των μαθητών, οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Δήμου Αχαρνών και οι πάντα ικανοί συμπολίτες μας από το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, είναι άξιοι συγχαρητηρίων αλλά και του αμέριστου σεβασμού μας για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος
Το ραντεβού μας ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά με μεγάλη ελπίδα και προσμονή για όσα μας επιφυλάσσουν οι μαθητές των Σχολείων του Δήμου Αχαρνών"











© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός