Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων τοπικών φορέων και εθελοντών, Προϊσταμένων Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, των Αντιδημάρχων του Δήμου Αχαρνών: Τεχνικών Υπηρεσιών και αρμόδιου Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Πολυμενέα, Οικονομικών και Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων κ. Ηλία Ζητούνη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη και την παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού, συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με θέματα, τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2016-2017 και την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2017.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός στην εισήγηση του καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού υπηρεσιών, φορέων και εθελοντών, για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή σχεδίων και επεμβάσεων Πολιτικής Προστασίας, είτε κατά τη χειμερινή περίοδο (πλημμυρικά φαινόμενα ή φαινόμενα παγετού), είτε κατά την αντιπυρική περίοδο.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών με τη συνδρομή των Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής και όμορων Δήμου, προετοιμάζεται για την αντιπυρική περίοδο, εστιάζοντας τόσο στην αποψίλωση οικοπέδων, όσο και στην ετοιμότητα, προσωπικού, μηχανημάτων και άλλων μέσων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και υψηλών θερμοκρασιών.
Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, σημαντική αναμένεται να είναι, η συμβολή του στόλου οχημάτων του Δήμου Αχαρνών (υδροφόρες και πυροσβεστικά) που βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, η λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης στους Θρακομακεδόνες – το οποίο λειτούργησε το 2016 ύστερα από 10 και πλέον χρόνια που βρισκόταν σε απραξία, αλλά και η συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) για τον θρυμματισμό κλαδιών, που αναμένεται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του Δήμου Αχαρνών στην περισυλλογή κλαδιών και ξερών χόρτων.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε και στα έργα αντιπλημμυρικής προστασία που υλοποιούνται στο ρέμα Εσχατιάς – καθαρισμός του ρέματος, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια (σαραζανέτια) και προληπτική ενίσχυση της κοίτης του ρέματος- καθώς επίσης και στην αναμονή ανάλογων έργων στο ρέμα Καναπίτσας, εστιάζοντας στα προβληματικά σημεία όπως αυτά καταγράφονται στην εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στον Δήμο Αχαρνών.
Με αφορμή τη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Με πενιχρά μέσα και περιορισμένη χρηματοδότηση καταφέραμε να δημιουργήσουμε "αξιόμαχη" Πολιτική Προστασία στον Δήμο Αχαρνών, ενώ η συνεργασία μας με φορείς και άλλες υπηρεσίες, δυναμώνει ακόμη περισσότερο την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα και βελτιώνει τη συνδρομή μας στις υπηρεσίες της Πολιτείας που έχουν το συντονισμό των επιχειρήσεων επέμβασης κατά την εκδήλωση φαινομένων έκτακτων αναγκών".
















 







© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός