Σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών Αχαρνών για έργα υποδομών στον Δήμο Αχαρνών

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός έθεσε σημαντικά θέματα υποδομών του Δήμου Αχαρνών, ζητώντας από τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη σαφείς δεσμεύεις για την υλοποίηση έργων υποδομών στον Δήμο Αχαρνών που εκκρεμούν επί σειρά ετών.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάση Κατσιγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτη Πολυμενέα, ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, σαφές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς - έως τη λεωφόρο Πάρνηθος - έργο που θα επιτρέψει την πραγματοποίηση των επί μέρους έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλους του δήμους που διέρχεται το ρέμα.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών ζήτησε επίσης, την παρέμβαση του Υπουργού ώστε τα έργα ορεινής υδρονομίας να υλοποιηθούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς το συγκεκριμένο έργο δύναται να συγκρατεί σημαντικό όγκο υδάτων που καταλήγουν στην αστική περιοχή του Δήμου Αχαρνών κατά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων.
Στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα λειτουργίας του καταυλισμού σεισμοπλήκτων στην περιοχή του Στρατοπέδου Καποτά, με τον Δήμο Αχαρνών να δηλώνει έτοιμος να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την οριστική λύση στο πρόβλημα του καταυλισμού, η λειτουργία του οποίο άπτεται στις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου υπουργείου.
Επιπλέον, τέθηκε το θέμα του σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ΣΚΑ, που αφορά στη λειτουργία του ανελκυστήρα στον σταθμό, αλλά και τη άμεση διάθεση στο κοινό του χώρου στάθμευσης που βρίσκεται παραπλεύρως του ΣΚΑ. Επίσης, το ενδεχόμενο ίδρυσης και λειτουργίας Αστυνομίας Μεταφορών αλλά θέματα ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Αχαρνών.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
α έργα υποδομών στον Δήμο Αχαρνών, που μένουν σε εκκρεμότητα επί σειρά ετών, δημιουργούν συνθήκες υποβάθμισης της ζωής των συμπολιτών μας και είναι άμεσης προτεραιότητας. Η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης τους, καθώς δεν χωρούν "αναβολές " και "πιστώσεις χρόνου" για έργα για τα οποία η μη υλοποίηση τους, υπονομεύει τη γενικότερη λειτουργία της πόλης και απειλεί ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών".



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός