Παραμένει ο Αστυνομικός Σταθμός Θρακομακεδόνων


Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 2987 στις 30/8/2017 (τεύχος Β') επισφραγίζεται η παραμονή του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων στη δημοτική ενότητα Θρακομακεδόνων, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών - Ολυμπιακού Χωριού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Θρακομακεδόνων τελούσε υπό κατάργηση από τον Φεβρουάριο του 2017, με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, να αποστέλλει την πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα στις 13/2/2017.
Το αίτημα παραμονής του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων έχει θέσει επανειλημμένως ο Δήμαρχο Αχαρνών σε κάθε του συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σχετική ομόφωνη απόφαση έχει λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών.
Σχολιάζοντας τη δημοσίευση του ΦΕΚ για την παραμονή του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Από την αρχή είχα δηλώσει την έντονη δυσαρέσκεια μου αλλά και των συμπολιτών μου, με το ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων, ξεκινώντας παράλληλα έναν αγώνα για πείσουμε την ηγεσία του Υπουργείου για την αναγκαιότητα λειτουργίας του.
Με συμμάχους, τους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκθέσαμε τις απόψεις μας για την προβληματική αστυνόμευση των Θρακομακεδόνων, τα αυξημένα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών, καθώς επίσης και ότι η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων δεν εκπληρώνει τη θεσμική αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών και την εδραίωση του κλονισμένου αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Στρατηγός Κων/νος Τσουβάλας αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημά μας και ενέργησαν αποτελεσματικά αποφασίζοντας την παραμονή του Αστυνομικού Σταθμού Θρακομακεδόνων
"


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός