Για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ ενημερώθηκαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών


Ενημερωτική ομιλία για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ με τίτλο "Σου περνάει απ’ το μυαλό; Η νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους", είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Αχαρνών, που διοργάνωσε η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών (ΔΗ.Φ.Α.).
Η ενημέρωση των παρευρισκόμενων έγινε από την κα Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγο – Ψυχίατρο, Πρόεδρο της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών και Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και την κα Ελένη Μαργιώτη, Νευρολόγο, Συντονίστρια του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στο Μαρούσι.
Η ομιλία για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ εντάσσεται στις δράσεις και εκδηλώσεις της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών (ΔΗ.Φ.Α.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την 3η Ηλικία που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργος Δασκαλάκης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους καταξιωμένους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ομιλία, ενώ εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του και προς το προσωπικό της ΔΗ.Φ.Α. που κάνει πράξη την βούληση της Διοίκησης, για τη φροντίδα και το ενδιαφέρον προς τα άτομα της 3ης ηλικία.
Με αφορμή την ομιλία για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η παροχή ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών προς τους ανθρώπους που μόχθησαν, δημιούργησαν και πραγματοποίησαν όνειρα και στόχους, είναι καθημερινό μας μέλημα.
Τα άτομα της 3ης ηλικίας παραμένουν ενεργά στον αγώνα της καθημερινότητας και μας είναι απαραίτητα, όχι μόνο γιατί πολλούς από εμάς συνεχίζουν να τους στηρίζουν, αλλά κυρίως γιατί αποτελούν τον φάρο των αξιών μας.
Αποτελούν για εμάς το διαχρονικό παράδειγμα και το σταθερό μας πρότυπο για το βίο που διανύουμε και για τις προσπάθειες που κάνουμε για να βελτιώσουμε την κοινωνία μας
".

Στην ομιλία για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ που διοργάνωσε η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Σταύρου.

 


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός