Στο 1ο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη" ο Δήμαρχος Αχαρνών Γ. Κασσαβός

Στο 1ο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη" συμμετείχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.
Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας εκ των 32 δήμων Ελλάδας και Κύπρου που συμμετέχουν στο Δίκτυο Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη", το οποίο έχει σαν σκοπό να παρέχει τεχνική στήριξη, στην ενημέρωση, δικτύωση και οργάνωση των Δήμων, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και να εκμεταλλευτούν τις πρόσθετες παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις.
Στο συνέδριο έγινε συνοπτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του δικτύου καθώς και παρουσίαση έργων και καινοτόμων εφαρμογών υπό την αιγίδα του Δικτύου.
Η θεματολογία του 1ου Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη" περιελάβανε επίσης, ομιλίες και παρουσιάσεις που σχετίζονται, με τη Βιώσιμη Διαχείριση στερεών αποβλήτων, τις Έξυπνες πόλεις και η σημασία της διαχείρισης ενέργειας, την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SMURBS/ERA-PLANET για έξυπνες λύσεις πόλεων σε θέματα ρύπανσης καταστροφών και αστικής ανάπτυξης, τη σχέση του Πολιτισμού με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη μείωση της δαπάνης θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, τον εικονικό Ενεργειακό συμψηφισμό κ.ά.
Με αφορμή τη συμμετοχή του στο 1ο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη" ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Η εφαρμογή στρατηγικών σχεδιασμών που αποβλέπουν στη βιώσιμη ανάπτυξη σχετίζονται με τη χρήση των φυσικών πόρων και ενεργειακών αποθεμάτων αλλά και με την επίδραση ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στο Περιβάλλον.
Μια τέτοια πρόκληση σχετίζεται και επηρεάζεται άμεσα από διαδημοτικές συνεργασίες, αλλά και από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτό το πλαίσιο το Δίκτυο Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη" που συμμετέχει ο Δήμος Αχαρνών καλείται να λειτουργήσει συνδετικά, να προάγει τη σύνθεση απόψεων και να διασφαλίσει συνεργασίες μεταξύ των δήμων μελών του δικτύου
".
Στο περιθώριο του 1ου Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη" ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, τον πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη" κ. Δημήτρη Καφαντάρη και τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. 

 
 
 
 


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός