Συνεχίζεται η ενημέρωση καταστημάτων για την Ανακύκλωση Γυαλιού

Συνεχίζεται η ενημέρωση καταστημάτων του Δήμου Αχαρνών για την Ανακύκλωση Γυαλιού, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών και της Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) προχώρησε στην ενημέρωση των καταστημάτων του Δήμου Αχαρνών για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών, με τη διανομή φυλλαδίων και την επιτόπια ενημέρωση των επαγγελματιών.
Οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι τους, ενημερώθηκαν επίσης και για την εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) για Android και iPhone συσκευές, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους πολίτες.
Η εφαρμογή "Ανακύκλωση γυαλιού" της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ανακύκλωσης, καθώς περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών στους μπλε κώδωνες, ενώ περιλαμβάνει επίσης χαρτογραφημένη απεικόνιση για το που υπάρχει ο κοντινότερος κώδωνας ανακύκλωσης γυαλιού, ανάλογα με τη θέση του χρήστη της εφαρμογής, καθώς και σημαντικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης γυαλιού.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρής Συρινίδης ανάφερε ότι, πέρα από την δημιουργία υποδομών ανακύκλωσης γυαλιού, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υλοποιείται παράλληλα και αδιάλειπτα η ενημέρωση των πολιτών και επαγγελματιών για την ανακύκλωση γυαλιών, ειδικότερα ενόψει των εορταστικών ημερών, όπου η κίνηση των καταστημάτων αναμένεται είναι αυξημένη.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός έχοντας εκφράσει έμπρακτα την υποστήριξη του τόσο στην εγκατάσταση των σημείων ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών, όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών δήλωσε:
"Η συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης συνεχίζεται αδιάλειπτα  και εκφράζεται με συνεχείς δράσεις προώθησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης.
Τα οφέλη της ανακύκλωσης στην προστασία του Περιβάλλοντος, είναι άμεσα εξαρτώμενα από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των επαγγελματιών στα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιούνται"
.






Εφαρμογή "Ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών"

Android συσκευές

iPhone συσκευές

Για PC οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός