Σε διαδικασία δημοπράτησης έργα 832.000 ευρώ για τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Αχαρνών

Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται 2 έργα για την κατασκευή πιστοποιημένων Παιδικών Χαρών του Δήμου Αχαρνών συνολικού προϋπολογισμού 832.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα τα δυο έργα που δημοπρατεί ο Δήμος Αχαρνών είναι:
1. "Έργα αναβάθμισης Παιδικών Χαρών Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 632.000 ευρώ, που αφορά την κατασκευή 7 σύγχρονων και πιστοποιημένων Παιδικών Χαρών στον Δήμο Αχαρνών.
Πρόκειται για έργο που θα υλοποιείται βάσει Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής, βάσει της σχετικής Μελέτης που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, η οποία έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και την επίβλεψη του έργου. (η Περίληψη και τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών)
2. "Συντήρηση, ανακατασκευή και Πιστοποίηση Παιδικών Χαρών στον Δήμο Αχαρνών" προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, που αφορά την κατασκευή 3 σύγχρονων και πιστοποιημένων Παιδικών Χαρών στον Δήμο Αχαρνών.
Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Προϋπολογισμό του Δήμου Αχαρνών και στο οποίο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, έχει εκπονήσει τη Μελέτη και αναλαμβάνει τη δημοπράτηση και επίβλεψή του. (η Περίληψη και τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών)
Με αφορμή τη δημοπράτηση των έργων για τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Αχαρνών, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, το θέμα των Παιδικών Χαρών του Δήμου Αχαρνών βρισκόταν στο σημείο ΜΗΔΕΝ, αφού στον Δήμο Αχαρνών δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ πιστοποιημένη Παιδική Χαρά, ενώ ΔΕΝ υπήρχε και καμία σχετική Μελέτη.
Για να φτάσουμε στο σημείο να δημοπρατούμε την κατασκευή νέων σύγχρονων και πιστοποιημένων Παιδικών Χαρών, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών κατέβαλαν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, αφού εκπόνησαν τις σχετικές Μελέτες, ολοκλήρωσαν τις δημοπρατήσεις και πρόκειται να επιβλέψουν τα έργα.
Οι συμπολίτες μας έχουν κάθε λόγο να δυσανασχετούν καθώς αναρωτιόνται: που πήγε αυτός πακτωλός των δανεικών χρημάτων τα προηγούμενα έτη.
Αυτό που αποδεικνύεται με τις δημοπρατήσεις των έργων είναι ότι, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με χαρακτηριστικά, νοικοκυρέματος, προσηλωμένης εργασίας και προγραμματισμού μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.
Η δημοτική αρχή και κυρίως οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αχαρνών "έβαλαν πλάτη" και ολοκλήρωσαν μια σπουδαία και χρονοβόρα διαδικασία.
Λογοδοτούμε μόνο στους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών, γιατί αυτών τα παιδιά στερούνται μια σύγχρονή και ασφαλή Παιδική Χαρά όλα αυτά τα χρόνια και αγνοούμε τον λαϊκισμό, τη στείρα αντιπαράθεση και τις "κορώνες" στα κοινωνικά δίκτυα, αυτών που έμειναν αδρανείς και άπραγοι επί σειρά ετών
".
Παρόλο που το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την κατασκευή και λειτουργία των Παιδικών Χαρών είναι σε ισχύ από το 2009, μέχρι το 2014 ο Δήμος Αχαρνών δεν διέθετε ΚΑΜΙΑ πιστοποιημένη Παιδική Χαρά, ενώ δεν υπήρχε και ΚΑΜΙΑ σχετική Μελέτη.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε 53 χώρους "χαρακτηρισμένους παιδικές χαρές" από τους οποίους ΚΑΝΕΝΑΣ δεν λειτουργούσε σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας που ισχύουν από το 2009
Από αυτούς τους 53 χώρους, ΜΟΝΟ οι 18 είναι σε ακίνητα (οικόπεδα) που έχουν χαρακτηρισθεί ως Παιδική Χαρά στο Ρυμοτομικό Σχέδιο του Δήμου Αχαρνών και βάσει των δυο Δημοπρατήσεων που είναι σε εξέλιξη θα κατασκευαστούν 10 νέες, σύγχρονες και πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές.
Όσων αφορά στο κόστος κατασκευής των Παιδικών Χαρών, διευκρινίζεται ότι για τα δυο έργα, ο Προϋπολογισμός των 832.000 ευρώ είναι το "άνω όριο" εκτέλεσης τους έργου, όπως ορίζεται βάσει του νομοθετικού πλαισίου να οριστεί.
Το τελικό ποσό κόστους του έργου (και όχι ο προϋπολογισμός) αναμένεται να διαμορφωθεί μειωμένο έως 50% (ή και χαμηλότερο) βάσει των εκπτώσεων που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες στις δημοπρατήσεις.





© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός