Δόξα και Τιμή για την Ελληνική Επανάσταση του 1821,στον Δήμο Αχαρνών

Με μεγαλοπρέπεια, τιμή και δόξα, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Αχαρνών.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών, ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Γέρο του Μοριά, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Λαμπρινός Πλατυπόδης, Διευθυντής ΓΕ.Λ. Θρακομακεδόνων και Διδάσκων στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την ομιλία του με θέμα: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - ο Γέρος του Μοριά και απελευθερωτής των Ελλήνων". Συμμετείχε επίσης το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών με μουσικές και τραγούδια για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών με θεατρική παράσταση, χορούς και τραγούδια με τίτλο "1821: Ο Ξεσηκωμός του Γένους".
Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 στις Δημοτικές ενότητες Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, με Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου και τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας αντίστοιχα, με στέψη της προτομής του Μενιδιάτη αγωνιστή της Επανάστασης Μήτρου Λέκκα στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και τέλος με την Παρέλαση μαθητών, φορέων και συλλόγων σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού και σε αυτή την Παρέλαση είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο αριστεύσαντες μαθητές από τον Δήμο Αχαρνών, οι οποίοι εκφώνησαν τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες και τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Αχαρνών. Στον εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός τίμησε, τον Δημήτρη Κλειτσιώτη, αριστούχο μαθητή του 4ου ΓΕ.Λ. Αχαρνών και φοιτητή Βιολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Παναγιώτη Τραχαλάκη, Αριστούχο μαθητή του ΓΕΛ Θρακομακεδόνων και φοιτητή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πειραιά.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 κορυφώθηκαν με την Παρέλαση των μαθητών, των συλλόγων, τον φορέων και των σωματείων, οι οποίοι εντυπωσίασαν και συγκίνησαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνεχάρη μαθητές και μέλη συλλόγων και φορέων για τη συμμετοχής τους στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821, ενώ στο μήνυμά του για την 25 Μαρτίου αναφέρθηκε στα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα για την Ελληνική Επανάσταση, ο οποίο είπε: "δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις".
Όπως ανέφερε το κ. Κασσαβός: "Τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μαρτυρούν ότι τα έθνη δεν μετριόνται με αριθμούς, αλλά με τον δυναμισμό, το θάρρος και το σθένος των λαών.
Αυτά τα λόγια, από έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες, είναι ο "φάρος" που μας οδηγεί και αποδεικνύουν ότι, ανεξάρτητα από τα διαθέσιμα μέσα και από τα εφόδια που έχουμε, η αυτοπεποίθηση και η δύναμη της ψυχής, είναι αυτά που θα φέρουν το αποτέλεσμα.
Σήμερα, μαζί με τη Ευαγγελισμό της Θεοτόκου γιορτάζουμε και τον ξεσηκωμό των Ελλήνων και τα Ελληνικά νιάτα που παρελαύνουν στις πόλεις μας, φανερώνουν την άσβεστη δύναμη της Ελληνικής ψυχής και το μεγαλείο του Ελληνισμού. Χρόνια Πολλά στους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται
".


















© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός