Με τους καλύτερους "οιωνούς" ξεκίνησε το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στον Δήμο Αχαρνών

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στον Δήμο Αχαρνών, αφού τα σχολεία που συμμετείχαν στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, προδίκασαν, με την παρουσία τους, μια συναρπαστική συνέχεια για το Φεστιβάλ.
Οι παραστάσεις των σχολείων για το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, πραγματοποιούνται καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) μέχρι τις 27 Απριλίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών τις ώρες που αναφέρονται στο πρόγραμμα που έχει διανεμηθεί και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών (www.acharnes.gr).
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός στην σύντομη ομιλία του κατά την έναρξη του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, ευχαρίστησε την Πρόεδρο κα Μαρία Μίχα και τους ανθρώπους της Κίνηση Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών – ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, για τη καθοριστική συνεισφορά τους στην καθιέρωση του θεσμού του φεστιβάλ, καθώς και τους προϊσταμένους και υπαλλήλους του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας και του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αχαρνών που εργάζονται με ζήλο για την υλοποίηση του Φεστιβάλ.
Όσων αφορά στις συμμετοχές των σχολείων και τις παραστάσεις των μαθητών ο κ. Κασσαβός επεσήμανε:
"Με την προθυμία των μαθητών και το μεράκι των καθηγητών, κατά τη διάρκεια του Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, "ανεβάζουν" θεατρικές παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας, δίνοντας παράλληλα το δικό τους ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών αλλά και για την πρόοδο και την εξέλιξη του Ιστορικού Δήμου Αχαρνών".
Η Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών – ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ κα Μαρία Μίχα επεσήμανε την πολύχρονη και πολύπλευρη προσπάθεια του ΕΠΙΣΚΝΙΟΥ για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, εντάσσοντας το Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου σε μια από τις κορυφαίες δράσεις του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ.
Ενώ αναφέρθηκε και στις θετικές εξελίξεις που αφορούν την καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή γύρω από το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.
Η βραδιά της τελετής έναρξης του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου ξεκίνησε με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, από το Μουσικό Σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών με τους Νίκο Μπουρνέλη στο πιάνο, τον Μιχάλη Σωτηράκη στο μπουζούκι και τον Θανάση Κατάρα στο φλάουτο.
Στη συνέχεια η 20μελής Χορωδία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών μαζί με την Μαντολινάτα του Δήμου Νέας Ιωνίας υπό τον μαέστρο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Νέας Ιωνίας κ. Αλέξανδρο Στουπάκη, ερμήνευσε επτά χορικά από τη Θρυλική Παράσταση "Όρνιθες "του Αριστοφάνη του Θεάτρου Τέχνης το 1959 σε μουσική Μάνου Χατζιδάκη.
Η πρώτη μέρα του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου "έκλεισε" με ένα απόσπασμα από τις Τρωάδες του Ευριπίδη, από το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών.

Στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου παραβρέθηκε, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Αχαρνών κ. Πολύκαρπος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Γεωργία Ευθυμιάδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέργιος Πεδιαδίτης, ο Τοπικός Σύμβουλος Αχαρνών κ. Γιάννης Λαγκώνης, ο πολιτευτής ΑΝΕΛ κ. Σπύρος Σαββίδης, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών κ. Πάλλης, η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών κα Μαρία Μουστάκη, η Πρόεδρος ΕΟΣ Αχαρνών κ. Εύα Μπάλιου, η Πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών κ. Ειρήνη Μπαϊρακτάρη, ο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας κ. Λαμπρινός Πλατυπόδης, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Φορέων του Δήμου Αχαρνών.











© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός