Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα Αδέσποτα Ζώα

Με εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο Δήμος Αχαρνών.
Στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Αχαρνών, ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις, Πανελλήνια Ομάδα Προστασίας Ζώων "Εco-librium", Φιλοζωικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριού "ο Διογένης" και "Μέριμνα" έδωσαν τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να αποκτήσουν ένα πιστό σύντροφο, μέσα από τη διοργάνωση "Puppy Day".
Στη συνέχεια έμπειροι εκπαιδευτές από τις σχολές εκπαίδευσης σκύλων Casual-K9 και Mr. Dog & Jo Place έδωσαν βασικές συμβουλές στην υπακοή και τη διόρθωση συμπεριφοράς των ζώων. Ενώ η Ειδική Ομάδα Διάσωσης Ζώων STAR (Special Team Animal Rescue) πραγματοποίησε εντυπωσιακή επίδειξη καταρρίχησης με υποθετικό σενάριο διάσωσης ζώου καθώς και επίδειξη Πρώτων Βοηθειών σε αδέσποτο ζώο αλλά και σε άνθρωπο που βάσει του σε σεναρίου είχε δεχθεί επίθεση από ζώο και είχε χάσεις τις αισθήσεις του.
Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων οι κτηνίατροι Αλέξανδρος Προκοπίου και Ηλέκτρα Παπαδέα παρείχαν χρήσιμες συμβουλές, ενώ μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Αχαρνών, ενημέρωναν για την εικονική επιχείρηση τους City Tails.Acharnai μέσω της οποίας ενθαρρύνουν τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, υποστηρίζοντας την υιοθεσία με δωρεάν παροχή υπηρεσιών και προϊόντων (ζωοτροφές, κτηνιατρική φροντίδα, εκπαίδευση κ.ά.) από επιχειρήσεις του Δήμου Αχαρνών.
Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ευχαριστώντας τις εθελοντικές ομάδες και τους κτηνιάτρους που ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αχαρνών. Παράλληλα τόνισε πως οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Αχαρνών (Υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης αδέσποτων ζώων) δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Αχαρνών στο θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων, ενώ όπως ανέφερε "οι δράσεις για τα Αδέσποτα Ζώα, όπως οι ενημερώσεις στα σχολεία ή η ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων".
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός επισκέφθηκε τον χώρο των εκδηλώσεων και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει αποσπάσματα από τις επιδείξεις των εθελοντικών ομάδων καθώς και να ενημερωθεί από τις φιλοζωικές οργανώσεις και από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ για την εργασία τους και δήλωσε σχετικά: "Ο Δήμος Αχαρνών μέσα από δράσεις αλλά και μέσα από συνέργειες με διαδημοτικούς οργανισμούς, καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες στον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αχαρνών, Μέσα από τις εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές δράσεις προσβλέπουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο συγκεκριμένο θέμα.
Η συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα είναι δείγμα Πολιτισμού της κοινωνίας μας.
Σκοπός μας δεν είναι μονό να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει του νομικού πλαισίου που ισχύει, αλλά να λειτουργήσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά, αλλά και να προκαλέσουμε ευσυνείδητες συμπεριφορές
"












© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός