Δωρεάν ψηφιακές Μαστογραφίες στον Δήμο Αχαρνών

Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε η κοινωνική δράση δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στον Δήμο Αχαρνών, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018.
Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση, εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού", της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών και με χορηγό την εταιρεία ESSITY και τα προϊόντα ΤΕΝΑ.
Η Πράσινη Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας εγκαταστάθηκε στο Δημαρχείο Αχαρνών (11-12 Ιουλίου 2018) και στο Ολυμπιακό Χωριό (13-14 Ιουλίου 2018), προσφέροντας δωρεάν Μαστογραφικό Ελέγχου σε πάνω από 150 γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργος Σταύρου επισκέφθηκε τον χώρο που είχε εγκατασταθεί η Πράσινη Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στο προαύλιο του Δημαρχείου και ευχαρίστησε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπροσώπους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Ενημερώθηκε επίσης για τη διαδικασία της εξέτασης αλλά και για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος "Ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού", αναφέροντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών, έχουν την επιθυμία της περαιτέρω συνεργασίας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την προώθηση και ανάδειξη δράσεων προληπτικής ιατρικής στον Δήμο Αχαρνών.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός τόνισε σε δήλωσή του ότι: "Η προσπάθεια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών και την υποστήριξη των χορηγών, λειτουργούν δραστικά και αποτελεσματικά, στον περιορισμό και την πρόληψη της συχνότερης κακοήθειας που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας.
Η συγκεκριμένη δράση, λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις κοινωνικής συνεισφοράς, καθώς απευθύνεται σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και που δεν έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.
Ο Δήμος Αχαρνών δηλώνει παρών και πάντα διαθέσιμος σε συνεργασίες και συνέργειες, που έχουν σαν στόχο να προάγουν και να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία
".


 
 
 


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός