Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου για συντήρηση και ανακατασκευή Παιδικών Χαρών

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου "Συντήρηση, ανακατασκευή και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών στον Δήμο Αχαρνών" προϋπολογισμού 200.000 ευρώ από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό και τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κ. Παναγιώτη Πολυμενέα.
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Αχαρνών, ενώ οι Μελέτες καθώς και η δημοπράτηση έχουν υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών.
Τις επόμενες ημέρες, o Δήμος Αχαρνών ετοιμάζεται να δημοπρατήσει εκ νέου το έργο "Έργα αναβάθμισης Παιδικών Χαρών Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 632.000 ευρώ, που αφορά στην κατασκευή σύγχρονων και πιστοποιημένων Παιδικών Χαρών στον Δήμο Αχαρνών βάσει Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής.
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του έργου, "Συντήρηση, ανακατασκευή και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών στον Δήμο Αχαρνών" προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, με την εργολήπτρια εταιρεία, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Παρόλο που το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την κατασκευή και λειτουργία των Παιδικών Χαρών είναι σε ισχύ από το 2009, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Δήμος Αχαρνών δεν διέθετε ΚΑΜΙΑ πιστοποιημένη Παιδική Χαρά, ενώ δεν υπήρχε και ΚΑΜΙΑ σχετική Μελέτη.
Αποτέλεσμα αυτού είναι οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών, δικαίως να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται, γιατί τα παιδιά τους στερούνται από σύγχρονες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές και σε αυτούς οφείλουμε μια συγνώμη, ανεξάρτητα από το τι και ποιος έχει φταίξει όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτή τη στιγμή οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών έχουν ολοκληρώσει τις Μελέτες για πάνω από 10 Παιδικές Χαρές, για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση, είτε από πόρους του Δήμου Αχαρνών, είτε από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης. 

Παράλληλα ο Δήμος Αχαρνών έχει καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης προϋπολογισμού 276.000 ευρώ, για την κατασκευή και πιστοποίηση Παιδικών Χαρών στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών στον Άξονα Προτεραιότητας "Κοινωνικές και Πολιτιστικές Υποδομές και Δραστηριότητες των δήμων.
Με τα παραπάνω δεδομένα εξασφαλίζεται ότι πολύ σύντομα τα παιδιά των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών θα παίζουν σε, σύγχρονες, ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές
."



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός