Λάθος τρόπο προβολής επέλεξε ο κ. Σπύρος Βρεττός και η παράταξη Αχαρνέων Ελπίδα

Μόνο ως "πολιτική απρέπεια" μπορεί να θεωρηθεί η ανακοίνωση του κ. Βρεττού και της παράταξης "Αχαρνέων Ελπίδα", σχετικά με την κατάθεση στεφάνων στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στον Δήμο Αχαρνών.
Όπως γνωρίζει ο κ. Βρεττός (ή οφείλει να γνωρίζει), η κατάθεση στεφάνων στις Εθνικές Εορτές καθορίζεται με την υπ' αρίθμ. 52749/28.9.2006 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ 1488/Β'/6.10.2006) και όπως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια στον Δήμο Αχαρνών, τις δημοτικές παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο τις εκπροσωπεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τα παραπάνω ο κ. Βρεττός έλαβε σχετική απάντηση στο αίτημά του με το υπ' αριθμ. πρωτ. 45744/26-102018 έγγραφο του Δήμου Αχαρνών, από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθη Τοπαλίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη διαδικασία κατάθεσης στεφάνων στις Εθνικές Εορτές, καλώντας τον παράλληλα να σεβαστεί το εθιμοτυπικό της διαδικασίας.
Δυστυχώς ο κ. Βρεττός τοποθέτησε την πολιτική του ματαιοδοξία πάνω από τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου.
Όπως διαφαίνεται από τη συμπεριφορά των υπολοίπων επτά Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών και την παρουσία τους στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου, καλύπτονται από την θεσμική εκπροσώπησή τους από το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αν ο κ. Βρεττός θεωρεί ότι ο θεσμός του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τον εκπροσωπεί οφείλει να τον δηλώσει.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Βρεττός - δυστυχώς - επιλέγει μια Εθνική Εορτή για να εγείρει με λάθος τρόπο το πολιτικό του προφίλ και να αποκομίσει πολιτικά λάφυρα.
Στην ανακοίνωση του ο κ. Βρεττός κάνει λόγο για "μελανή σελίδα" και για "πολιτικούς αντιπάλους" εκφράσεις για τις οποίες απαιτούνται σχετικές αποσαφηνίσεις:

1. Δεν είναι σαφείς και αντιληπτοί– και αν είναι αντιληπτοί δεν είναι αποδεκτοί – οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Βρεττό να θεωρεί ότι, αν σε μια Εθνική Εορτή κατατέθηκαν 29 ή 30 στεφάνια, μπορεί να αποτελέσει "μελανή σελίδα" για μια πόλη.

2. "Μελανή σελίδα" μπορεί να θεωρηθεί, το γεγονός ότι, η δημοτική αρχή στην οποία συμμετείχε ο κ. Βρεττός και μάλιστα ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, αντί να ξεπληρώσει δάνεια και τοκοχρεολύσια επέλεξε ή να μην πληρώσει και στις 29/12/2011 (ΑΔΑ: 45ΨΗΩΨ8-8ΧΒ) προχώρησε σε επιμήκυνση δανείων με περίοδο χάριτος 3 ετών και συνολική επιβάρυνση 4.800.000 ευρώ.

3. "Μελανή σελίδα" μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι, η δημοτική αρχή στην οποία συμμετείχε ο κ. Βρεττός και μάλιστα ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, αγνόησε επιδεικτικά την έκθεση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ τον Ιανουάριο του 2013 (υπ' αριθμ. 160/2-1-2013 του Οικονομικού Παρατηρητηρίου), η οποία αναφέρει ότι "κρίνεται σκόπιμη η υπαγωγή του Δήμου σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης", υπεκφεύγοντας ακόμη μια φορά από ευθύνες και πολιτικές αποφάσεις.

4. "Μελανή σελίδα" μπορεί να θεωρηθεί, το γεγονός ότι, η δημοτική αρχή στην οποία συμμετείχε ο κ. Βρεττός και μάλιστα ως Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, πολλές φορές δεν απέδιδε την τακτική χρηματοδότηση (ΣΑΤΑ) στα σχολεία, στερώντας από τα σχολεία τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε λειτουργικά τους έξοδα.

5. "Μελανή σελίδα" μπορεί να θεωρηθεί, το γεγονός ότι, η δημοτική αρχή στην οποία συμμετείχε ο κ. Βρεττός κατείχε το αρνητικό ρεκόρ στα εγκεκριμένα έργα στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής με μόλις 500.000 ευρώ προϋπολογισμού έργων τη δημοτική περίοδο 2010-2014.
(ενημερωτικά το αντίστοιχο ποσό από το 2014 έως σήμερα ξεπερνά τα 16.361.000 ευρώ)

6. Οι πολιτικές παλινδρομήσεις του κ. Βρεττού με πρώην "αντιπάλους" και νυν "φίλους" ή με πρώην "φίλους" και νυν "αντιπάλους" δεν έχουν μεγάλη αξία. Ωστόσο η φράση "πολιτικούς αντιπάλους" είναι μια μάλλον αδόκιμη προσέγγιση και θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά και έχουν διαφορετικές απόψεις και πολιτικές προσεγγίσεις αλλά δεν είναι πολιτικά αντίπαλοι.

7. Τέλος σχετικά με τη φράση "οι συμπολίτες μας θα κρίνουν τον καθένα μας για τις πράξεις του" που χρησιμοποιεί ο κ. Βρεττός στην ανακοίνωσή του, οφείλει κάποια στιγμή να διευκρινίσει προς τον Αχαρναϊκό λαό: ποιο έργο έκανε στα 3 χρόνια περίπου που ήταν σε θέσεις ευθύνης την προηγούμενη δημοτική περίοδο, τί ήθελε να κάνει αλλά δεν το έκανε, καθώς και ποιος τον εμπόδισε, μιας και πολλά από στελέχη της προηγούμενης δημοτικής περιόδου με τους οποίους διαφώνησε, είναι πλέον πολιτικά "ομοτράπεζος"

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός