Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αχαρνών

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αχαρνών συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και σκοπός της ίδρυσης του, είναι να προστατεύσει και να μεριμνήσει για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες τόσο της κοινωνικής όσο και της οικονομικής κρίσης, καταπολεμώντας την φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και βοηθώντας τους έτσι στην ομαλή επανένταξη και επανασύνδεση με το κοινωνικό σύνολο.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποσκοπεί στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών ώστε να καταστεί εφικτή ή με αξιοπρεπείς όρους η διαβίωση τους.

Βασικό κριτήριο για την ένταξη, μεμονωμένων ατόμων ή οικογενειών στους δικαιούχους των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η διαπίστωση της "απορίας", η οποία αποδεικνύεται από το εισόδημα σε συνδυασμό με την εξέταση και άλλων κοινωνικών κριτηρίων, όπως η ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση, η ασθένεια, η αναπηρία, οι συνθήκες στέγασης και διαβίωσης, καθώς και τυχόν άλλα ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα ενταχθούν κατόπιν αιτήσεως με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που ορίζονται στον κανονισμό λειτουργίας, θα διανέμονται σε σταθερή και τακτική βάση τα παρακάτω είδη ανάλογα με τις ανάγκες του νοικοκυριού:
● τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας
● είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας
● είδη βρεφικής ανάπτυξης
● είδη ένδυσης και υπόδησης
● είδη οικιακού εξοπλισμού, σχολικά είδη, βιβλία κ.α.
● νωπά προϊόντα


Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αχαρνών 
Διεύθυνση: Αχαρνέων Ιππέων & Μεγάλου Βασιλείου (Προφήτης Ηλίας) 
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2102463543 
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-16:00 © Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός