Γιάννης Κασσαβός: Δικαίωμα ψήφου έχουν οι νέοι από 17 ετών στις προσεχείς εκλογές

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού προς τους νέους ψηφοφόρους από 17 ετών οι οποίοι με βάση πρόσφατο νόμο έχουν δικαίωμα να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Φίλες και φίλοι
επικοινωνώ μαζί σας ως Δήμαρχος Αχαρνών για να σας καλέσω να λάβετε μέρος στις δημοτικές εκλογές.
Όπως πιθανότατα γνωρίζετε με έναν πρόσφατο νόμο ορίζεται ως όριο εκλογικού δικαιώματος το 17ο έτος ηλικίας.
Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα να αποκτήσουν λόγο και ρόλο οι νέοι, εσείς.
Η γενιά σας έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης. Όμως παραμένετε το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Σε εσάς στηρίζουμε τις ελπίδες μας για μια δίκαιη υπέρβαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε.
Το δικαίωμα για ψήφο στα 17 μαζί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές αποτελούν δύο μεγάλα βήματα δημοκρατίας.
Γιατί το πρώτο συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο ότι η νέα γενιά, όχι μόνον οι εσείς οι 17 ετών αλλά και οι μεγαλύτεροι σας, είστε το μέτρο για να μετρήσουμε όλοι μας τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας.
Το δεύτερο συμβολίζει την θέληση των ενηλίκων για μια δικαιότερη έκφραση της κοινωνίας, για μια αναλογική αντιπροσώπευση.
Γι αυτό σας ζητώ να συμμετέχετε στις εκλογές. Χωρίς τη συμμετοχή σας οι αποφάσεις θα ληφθούν για εσάς χωρίς εσάς.
Ελάτε να επιδοκιμάσετε ή να αποδοκιμάσετε όσους και εκείνους που εσείς με τα δικά σας κριτήρια και το δικό σας ένστικτο κρίνετε. Η γνώμη σας μετράει.
Ακόμα περισσότερο εδώ στις Αχαρνές και πρωτίστως στο Δήμο Αχαρνών επιθυμώ ως Δήμαρχος να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος καθορίζει την καθημερινή μας ζωή, την δική σας καθημερινότητα.
Η συμμετοχή κρίνει το μέτρο δικαιοσύνης στην αξιολόγηση των υποψηφίων. Αλλά και ως πατέρας δύο παιδιών ηλικίας μεταξύ των 20 και 30 ετών, γνωρίζω πόσες φορές με συμβούλευσαν με δίκαιες και χρήσιμες γνώμες και απόψεις.
Ελάτε λοιπόν μαζικά να ψηφίσετε στις εκλογές. Να αφήσετε το σημάδι σας δημοκρατικά στα δημοτικά δρώμενα των Αχαρνών.

Καλώς να ορίσετε 
Γιάννης Κασσαβός 
Δήμαρχος Αχαρνών 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: 
2132072330 - 2132072300

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός