Γιάννης Κασσαβός -στα εγκαίνια του Εκλογικού του κέντρου: ''Δίνετε μαζί μας τη μάχη για τις Αχαρνές''

Ομιλία του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στα εγκαίνια του Εκλογικού του κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες:

Φίλες και φίλοι
Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου σας ευχαριστώ γιατί σε αυτό το κάλεσμα σας χρειάζομαι όχι απλά για να δώσετε τη στήριξη σας σε εμένα αλλά έχω ανάγκη την δύναμη της ψυχής σας γιατί στις 26 του Μάη δίνεται τη μάχη των μαχών για τις Αχαρνές.
Οι Αχαρνές χρειάζονται την δική σας απόφαση να προφυλάξουμε, να διαφυλάξουμε, να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού ότι με κόπο και θυσίες φτιάξαμε και κυρίως να προστατεύσουμε τις γειτονιές μας και τους ανθρώπους μας από ορισμένους που έρχονται με φόρα χωρίς να υπολογίζουν τίποτα χωρίς φραγμούς, χωρίς ηθική, χωρίς ντροπή και θέλουν να μας γυρίσουν πίσω, θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο δήμο που βρήκαμε, στο δήμο των χρεών και των δανεικών στο δήμο τον απαξιωμένο στις Αχαρνές που θύμιζαν την πίσω αυλή των Αθηνών.
Γι αυτό είστε εδώ, για να δώσετε μια απάντηση και η απάντηση είναι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω μπείτε στο χρονοντούλαπο μείνετε εκεί που σας στείλαμε το 2014 δεν πιστεύουμε τα ψέματα σας τα λόγια σας τα ψεύτικα εμείς πάμε μαζί, με τον Κασσαβό και την ομάδα του, πάμε σταθερά μπροστά.
Όταν το 2014 παρέλαβα έναν Δήμο καταχρεωμένο.
Όταν το 2014 πέρασα ως δήμαρχος Αχαρνών το κατώφλι του Δημαρχείου έχοντας την εντολή σας να φτιάξω έναν δήμο που θα σας σέβεται έναν δήμο που θα σας υπηρετεί έναν δήμο καθαρό, ανθρώπινο, πολιτισμένο με κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία των αδύναμων.
Και τι βρήκα χρέη, χρέη, χρέη χρέη και δανεικά έναν δήμο πνιγμένο στα χρέη και στα δανεικά, σχεδόν 90 εκ. ευρώ. έναν στόλο με απορριμματοφόρα κατεστραμμένα, διαλυμένα υπηρεσίες χωρίς εργαζόμενους, εργαζόμενους απλήρωτους παιδικούς σταθμούς διαλυμένους, χρεωμένους ΚΑΠΗ και κοινωνικές δομές του 1980 και δρόμους γεμάτους λακκούβες πεζοδρόμια σπασμένα βρήκα έναν δήμο τελειωμένο που σας να μην έφτανε αυτό τον έβαλαν λόγω των χρεών σε επιτήρηση. Και έπρεπε σε 4 χρόνια να αποδείξω ότι ο δήμος Αχαρνών μπορεί να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του μπορεί να αποπληρώνει τα δάνεια του μπορεί να εξοφλεί τα χρέη του και πέτυχα.
Πέτυχα όχι μόνον να κλείσω τις πληγές αλλά και να μας εμπιστεύονται και να μας χρηματοδοτούν έργα και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα μας σέβονται σήμερα μας ακούν σήμερα μας χρηματοδοτούν σήμερα ξέρουν και αντιλαμβάνονται ότι οι Αχαρνές βγήκαν μια για πάντα από το περιθώριο ήρθαν στο προσκήνιο απαιτούν διεκδικούν και πετυχαίνουν
Το έργο μας και οι δράσεις μας που μας αναγνωρίζουν αντικειμενικοί κριτές και μας κατατάσσουν 6 και 2 στην Ελλάδα.
Σχεδιάσαμε έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας για τα επόμενα 10 και 20 χρόνια όπως τα αντιπλημμυρικά. Και φυσικά σκεφτείτε σχεδόν 20 εκ έργα σε τέσσερα χρόνια ενώ από το 2006 έως το 20114 μόλις 5,5 εκ έργα. Επισκευάσαμε 48 σχολικά συγκροτήματα, συντηρήσαμε δεκάδες χιλιομέτρων δρόμων με περισσότερα από 4 εκ ευρώ, κατασκευάσαμε την αποχέτευση του Κόκκινου Μύλου, φτιάξαμε και φτιάχνουμε 53 ασφαλείς παιδικές χαρές που ήταν παγίδες για τα παιδιά μας χρηματοδοτήσαμε τα κοινωνικά προγράμματα ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων του δήμου μας με περισσότερα από 3 εκ ευρώ, υποστηρίξαμε ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακούς πλατείες όπως την κεντρική και του Καράβου, και βέβαια τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα 90 εκ. ευρώ που ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται και σήμερα 20 χρόνια από την πρώτη διεκδίκηση γίνονται πραγματικότητα. αλλά και τα νέα απορριμματοφόρα, και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα που ορισμένα φαίνονται και άλλα όχι. Πιστέψτε με όμως η ψυχή μου το ξέρει με πόση δυσκολία, με πόση δουλειά, με πόσα επιχειρήματα με πόση προσπάθεια σχεδιάστηκαν, εγκρίθηκαν και έγιναν πράξη.


Παρουσίαση Υποψηφίων




Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος μας σε μια συγκριτική έρευνα ενός ανεξάρτητου φορέα βγήκε 6 σε όλα τη χώρα για την ανταποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των έργων του και των υπηρεσιών του και ειδικά για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για τις πολιτικές δηλαδή του δήμου για τους αδύναμους συνδημότες βγήκε 2ος σε ολόκληρη τη χώρα
Ήρθα για να μείνω και να ολοκληρώσω το έργο μου, γιατί είμαι δήμαρχος όλων με αρχές και αξίες, γιατί εγώ είμαι ένας από εσάς.
Είμαι περήφανος και αυτή είναι η απάντηση μου στους λασπολόγους στους συκοφάντες σε όσους μηδενίζουν το έργο μας σε όσους εγκατέλειψαν το σκάφος με ανταλλάγματα σε όσους νόμιζαν ότι θα τους επιτρέψω μια συλλογική δουλειά να την καπηλευτούν, να την αντιμετωπίσουν με ιδιοτέλεια για πάρτη τους, Ο Γιάννης Κασσαβός ήρθε για να μείνει για να ολοκληρώσω μια δουλειά μια προσπάθεια και αυτή δεν είναι άλλη από το να βγάλω το δήμο Αχαρνών από το λήθαργο, να τον κάνω πρωταγωνιστή να νιώθουν οι πολίτες τους περήφανοι. Και θα μου το επιτρέψετε, να νιώθουν περήφανοι και οι Πόντιοι συνδημότες μας που όταν ήρθαν αλλά και αργότερα η πολιτεία τους ξέχασε και τους αδίκησε. Γι αυτούς θα δώσω την ψυχή μου για να αντεπεξέλθουν και να δικαιωθούν και θα μου επιτρέψουν να τους πω ότι εδώ μαζί θα βρουν τον δικό τους άνθρωπο και γι αυτό έχουμε σε αυτό το συνδυασμό μοναδικούς εκλεκτούς συμπατριώτες τους.
Το αποτέλεσμα της πολιτικής των προκατόχων μου ήταν να επικρατήσει στις Αχαρνές
μια διάχυτη απαισιοδοξία, μιζέρια και κατήφεια. Αλλά κυρίως να φτάσουν το δήμο στον πάτο. Και σήμερα ορισμένοι από αυτούς που ευθύνονται διεκδικούν την εμπιστοσύνη σας ανακυκλώνοντας το ίδιο στελεχιακό δυναμικό, ανθρώπους που πέρασαν από θέσεις Αντιδημάρχων και Προέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων και απέτυχαν, σήμερα που διεκδικούν το αξίωμα του Δήμαρχου δεν μας πείθουν ότι θα κάνουν κάτι διαφορετικό. Και το ίδιο, το παλιό δεν αρκεί γιατί από μόνο του οδηγεί στο παρελθόν, σε αυτό το παρελθόν που εμείς το 2014 βάλαμε στο χρονοντούλαπο.
Εμείς, επιτρέψτε μου εγώ που είμαι ένας από εσάς έμαθα στη ζωή μου ότι η φιλία, η ειλικρίνεια, η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη είναι αξίες που συνδέουν διαχρονικά τους ανθρώπους. Γι αυτό ως Δήμαρχος είχα την πόρτα μου ανοικτή Ξέρετε εσείς ότι ήμουν δίπλα σας κάθε στιγμή σε κάθε πρόβλημα έβαλα τα δυνατά μου. Είναι αξίες που συνέβαλαν καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια το 2014 και που σήμερα δεν θα επιτρέψουν σε ορισμένους να βάλουν μπουρλότο σε ότι πετύχαμε.

Γι αυτό εμείς, όλοι μαζί φτιάξαμε μια πλατιά, λαϊκή συμμαχία πολιτών, μια συμμαχία προοδευτική που είναι η δύναμη και το ρεύμα για να φτιάξουμε τις Αχαρνές, έξω από κόμματα και παρατάξεις, έξω από μικροπολιτικά συμφέροντα, πάνω από όλα ο τόπος, πάνω από όλα οι Αχαρνές και ο άνθρωπος, ο αδύναμος, που με αλληλεγγύη τον στηρίζουμε και είμαστε περήφανοι.

Φίλοι μου εμείς, είμαστε μια πλατιά, κοινωνική, προοδευτική, τοπική συμμαχία πολιτών. Μια λαϊκή συμμαχία έτοιμη να καταθέσει γνώση, εμπειρία και δουλειά για τα συμφέροντα των Αχαρνών. Υπηρετεί τις Αχαρνές πέρα και πάνω από κόμματα, ιδεολογήματα, προσωπικές φιλοδοξίες και μικροσυμφέροντα. Γιατί από το 2014 μας εμπιστεύεστε. Σας εκπροσωπούμε. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά σας. Και τα δικαιώματα δεν έχουν κόμμα και ιδεολογία Σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνονται κόμματα και χρώματα. Κρίνονται τοπικές πολιτικές. Κρίνεται η καθημερινότητα και το μέλλον των Αχαρνών. Με αυτή τη λογική όλοι στρατευόμαστε, όλοι Μαζί, σε έναν αγώνα απέναντι στα προβλήματα της γειτονιάς μας. Θέλουμε οι Αχαρνές να συνεχίσουν να ενώνουν τους Δημότες τους. Το Δήμο να διασφαλίζει τα κεκτημένα. Να δίνει προοπτική. Να γεννά προσδοκία. Θέλουμε το Δήμο, Δίκαιο, Ανθρώπινο, Κοινωνικό. Θέλουμε στις Αχαρνές να συνεχίσει να κυριαρχεί ο Άνθρωπος. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο έργο που όλοι μαζί πετύχαμε. Η μετατροπή ενός χρεοκοπημένου δήμου ενός παραμάγαζου συμφερόντων σε ένα Δήμο σύγχρονο, με Κοινωνικό πρόσωπο και Ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ένα Δήμο που σέβεται τον πολίτη. Που ενισχύει τον αδύναμο. Που στηρίζει αυτόν που έχει ανάγκη.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κεκτημένο της θητείας μας και δεν αφήνουμε κανέναν να διαλύσει ότι με κόπο, ζήλο και μόχθο χτίσαμε μαζί.

Γι αυτό ζητώ την εντολή σας, ο παραγκωνισμένος δήμος μας έως το 2014 να εδραιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέκτησε τα τελευταία χρόνια στην Αττική του 2020. η εκλογική αναμέτρηση στις 26 Μαΐου δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Δεν είναι μια εκλογή όπως οι άλλες. Δεν είναι μια ευκαιρία επίσκεψης στην κάλπη. Η πρόσκληση που σας απευθύνω είναι πράξη καθήκοντος, άσκηση αρχών και ιδανικών. Συνιστά χρέος στην πόλη, στην ίδια μας τη ζωή, Γιατί η πόλη δεν είναι μικροπολιτική σκοπιμότητα και προσωπική ματαιοδοξία. Η πόλη είναι ζωή καθημερινή. Είναι τα προβλήματα και οι προσδοκίες μας. Είναι οι άνθρωποι που κάνουν την καθημερινή μας ζωή προσωπικό τους αγώνα. Γι αυτό πάμε μαζί, σταθερά μπροστά. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που με εμπιστευτήκατε.

Σας προσκαλώ και σας ζητώ να συνεχίσουμε μαζί το βηματισμό στη νέα εποχή με τη βεβαιότητα της επιτυχίας.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός