Αξιοποίηση Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (Μετα-Ολυμπιακή χρήση)

Το περασμένο καλοκαίρι η χώρα μας διοργάνωσε με επιτυχία τους ολυμπιακούς και τους παραολυμπιακούς αγώνες, αποσπώντας τα πλέον κολακευτικά σχόλια από το σύνολο του ξένου τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού). Το μεγαλύτερο μέρος των θετικών σχολίων αφορούσε την αρτιότητα των εγκαταστάσεων και την ποιότητα κατασκευής τους, πράγμα το οποίο θα πρέπει να πιστωθεί σε συντριπτικό ποσοστό στην απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα και ενώ έχουν παρέλθει πλέον των πέντε μηνών από τη λήξη των αγώνων, δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι είχε έτοιμο πλάνο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε ο παραμικρός σχεδιασμός, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη ούτε η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των εγκαταστάσεων καθώς υπάρχει φοβερή σύγχυση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με το ποιος είναι αρμόδιος να παραλάβει τι και ο χρόνος κυλά χωρίς να γίνεται τίποτα για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν αξιοποίησε την προίκα που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία με το Ν.2730/99 για την επόμενη μέρα των εγκαταστάσεων και το στρατηγικό σχέδιο για τη μεταολυμπιακή χρήση των εγκαταστάσεων που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2003 και στο οποίο υπήρχε η πρόβλεψη και δινόταν η κατεύθυνση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Σαν ενεργός δημοτικός σύμβουλος και άμεσα εμπλεκόμενος με τον αθλητισμό μιας και έχω διατελέσει Πρόεδρος των «ΑΧΑΡΝΗΣ» - Μέλος ΠΑΕ Αχαρναϊκός, έχω ευαισθησία και ανησυχία για την μεταολυμπιακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα αυτές που είναι μέσα στα Διοικητικά όρια του Δήμου Αχαρνών, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν στέγη και υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, πράγμα που θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προόδου για τον τοπικό αθλητισμό.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει η ΚΕΔΚΕ και κάθε ΟΤΑ ξεχωριστά να αναλάβει πρωτοβουλίες ούτως ώστε να εμπλακούν έγκαιρα στις σχετικές διαδικασίες πριν διαμορφωθούν οι όροι των σχετικών διαγωνισμών και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις καταλήξουν σε χέρια ιδιωτών για εκμετάλλευση.
Ειδικά για το Μενίδι θα πρέπει η δημοτική αρχή να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλίσει για λογαριασμό του Δήμου τη δυνατότητα διαχείρισης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του ολυμπιακού χωριού (προπονητήρια, γυμναστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κ.λ.π).

Δυστυχώς όμως δεν παρατηρείται καμία κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση και αναρωτιέμαι μήπως η πρωτοβουλία και η παρέμβαση του Δήμου εξαντλήθηκε στην τοποθέτηση πινακίδων με την ένδειξη ότι οι Αχαρνές είναι ολυμπιακός Δήμος και στην προσπάθεια να πείσει τα Μ.Μ.Ε ότι το ολυμπιακό χωριό ανήκει διοικητικά στο Μενίδι και όχι στους Θρακομακεδόνες.
Κρούω λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου και καλώ την δημοτική αρχή να κινητοποιηθεί (ενεργοποιηθεί) άμεσα και να διεκδικήσει αυτά που της αναλογούν, διαφορετικά η ευθύνη της απέναντι στους Μενιδιάτες θα είναι μεγάλη.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός