Το πρόβλημα των ναρκωτικών στις Αχαρνές

Ο Δήμος Αχαρνών αντιμετωπίζει έντονα το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών. Η περιοχή μας πλήττεται από την μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας καθώς στο Δήμο το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η εγκληματικότητα, η ανήλικη παραβατικότητα και οι ληστείες που σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να μας ανησυχούν.

Η συμβολή όλων μας είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις κοινωνικές ομάδες που έρχονται αντιμέτωπες με τον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών και ζητάνε απεγνωσμένα ένα χέρι βοήθειας ώστε να επανέλθουν στην κοινωνία που τόσο τους χρειάζεται, δυνατοί και έτοιμοι να δημιουργήσουν. Ο σημερινή δημοτική αρχή προεκλογικά είχε προαναγγείλει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

1) Διεκδίκηση Κοινοτικών Προγραμμάτων για επαγγελματική κατάρτιση ατόμων προκειμένου να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία.

2) Δημιουργία προγραμμάτων ενημέρωσης με επισκέψεις σε σχολεία

3) Παρέμβαση του Δήμου στα κρατικά προγράμματα απεξάρτησης ώστε να μπορέσουν οι νέοι της περιοχής μας να αποκτήσουν πρόσβαση με σκοπό την έγκαιρη εισαγωγή τους σε αυτά.

Με λύπη μου έχω αντιληφθεί πως οι τόσο σημαντικές προτάσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί και στο συμπέρασμα που οδηγούμαι είναι πως δεν δόθηκε η προτεραιότητα που απαιτεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα Η υγιής κοινωνία είναι αυτή που φροντίζει και σκύβει με συμπόνια πάνω από όλες τις κοινωνικές ομάδες και ειδικότερα σε αυτές που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, να αισθάνονται ότι δεν απορρίπτονται από την ίδια τους την κοινωνία και τους φορείς της.

Η νεολαία είναι ένα ιδιαίτερα νευραλγικό και το πλέον δημιουργικό κομμάτι μιας κοινωνίας και θα πρέπει να στηρίζεται από την πολιτεία και από την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί η νεολαία αποτελεί το μέλλον ενός τόπου. Και το μέλλον πρέπει να είναι πάντα δυνατό και δημιουργικό.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός