Πέντε ανεξαρτητοποιήσεις (ΕΤΟΙΜΗ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ)

...αναδημοσίευση από το www.local-news.gr
Την ραγδαία αλλαγή του σκηνικού, στις Αχαρνές, αναδεικνύοντας στο αυτοδιοικητικό προσκήνιο την παράταξη «ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Γιάννη Κασσαβό, σηματοδοτεί η ταυτόχρονη ανεξαρτητοποίηση πέντε Δημοτικών Συμβούλων.
Κάνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό ο Γιάννης Κασσαβός, κατέθεσε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, επιστολή στο Προεδρείο, στην οποία επεσήμανε ότι ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη «Αχαρνές - Σύγχρονη Πόλη», επικαλούμενος «την αλλαγή των δεδομένων στην Τοπική κοινωνία, η οποία πρέπει να αντιστοιχηθεί με ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα». Ακολούθησε η ανεξαρτητοποίηση της Ελένης Σαχσανίδη από την παράταξη του Δημάρχου με το σκεπτικό ότι η εν λόγω παράταξη δεν κινείται προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Επιπλέον η Ελένη Σαχσανίδη δήλωσε ότι συμπαρατάσσεται με τον Γιάννη Κασσαβό. Την συμπαράταξή τους με τον Γιάννη Κασσαβό πιστοποίησαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωκράτης Πετρόπουλος και Παύλος Γεροντίδ ης, οι οποίοι έχουν από καιρό διαχωρίσει την θέση τους από την παράταξη του Δημάρχου. Τον κύκλο των ανεξαρτητοποιήσεων έκλεισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Λαζάρου, ο οποίος δήλωσε ότι παρότι τον συνδέει φιλία με τον πρώην Δήμαρχο Σπύρο Στριφτό, είναι υποχρεωμένος να ανεξαρτητοποιηθεί, λόγω της υποτονικής αντιπολίτευσης που άσκησε την τελευταία τριετία η παράταξή του «Η υπερψήφιση στην Δημαρχιακή Επιτροπή από την παράταξη του Σπύρου Στριφτού, δανείου 10εκατ. ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εγώ δεν δίνω στον Δήμαρχο όπλα για να με πολεμήσει» κατέληξε ο Δημοτικός Σύμβουλος. Η ανεξαρτητοποίηση των Δημοτικών Συμβούλων και ιδίως η συμπαράταξή τους με τον Γιάννη Κασσαβό, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο ακροατήριο του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των παρευρεθέντων χειροκροτούσε μετά από κάθε ανεξαρτητοποίηση. Σε προφανή αμηχανία ο Δήμαρχος απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός. Ωστόσο, έδειξε ταραγμένος και ήπιε δύο απανωτά ποτήρια νερό. Επίσης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλ ίου, κάλεσε σε σύσκεψη στον γραφείο του τους άμεσους συνεργάτες του. Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι Γιάννης Γρηγοριάδης, Νίκος Κολετζάκης, Γιάννης Γάκης, Αθηνά Σεϊτανίδου, Λευτέρης Χάψας και Βιολέττα Παπαδοπούλου. Ο αντίκτυπος της ανεξαρτητοποίησης και κυρίως η εν δυνάμει παρουσία της νέας Δημοτικής Παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχολιάστηκε στους χώρους συνάθροισης αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Αν και η κίνηση ήταν αναμενόμενη, ιδιαίτερα από την στιγμή που ο Γιάννης Κασσαβός αναδείχτηκε επικεφαλής της κίνησης «ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες» η άρτια προετοιμασία της και κυρίως, η επιλογή να γίνει κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού με την από κοινού καταψήφισή του, έδειξε ότι τα στελέχη της νέας Παράταξης διαθέτουν μεθοδικότητα και φαντασία, κάτι που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος των Δημοτικών Εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου.


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Κύριε Πρόεδρε

Σας δηλώνω ότι , σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 94, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463 / 2006), ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη «Παναχαρναϊκή Ακηδεμόνευτη Κίνηση Πολιτών» επειδή θεωρώ ότι η εν λόγω παράταξη, δεν κινείται προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης των προεκλογικών της δεσμεύσεων και ως εκ τούτου, δεν ανταποκρίνεται, ούτε κατ’ ελάχιστον, στις προσδοκίες των Συνδημοτών μας. Επιπροσθέτως δηλώνω ότι συμπαρατάσσομαι, με τον συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο Αχαρνών και επικεφαλής της Κίνησης «ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες» Γιάννη Κασσαβό.
Με εκτίμηση

Ελένη Σαχσανίδη
Δημοτική Σύμβουλος

-------------------------------
ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Κύριε Πρόεδρε

Σας δηλώνω ότι , σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 94, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463 / 2006), ανεξαρτητοποιούμαι από την Παράταξη «Αχαρνές - Σύγχρονη Πόλη». Η ανεξαρτητοποίησή μου οφείλεται στην αλλαγή των δεδομένων στην Τοπική Κοινωνία. Αλλαγή που κατά την άποψή μου, πρέπει να αντιστοιχηθεί, με ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα, το οποίο θα συσπειρώσει, όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, με στόχο να δοθεί τέλος στην οπισθοδρόμηση και να τεθούν οι βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία των Αχαρνών.
Με εκτίμηση

Γιάννης Κασσαβός
Δημοτικός Σύμβουλος
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός