Ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής για την ανέγερση σχολείων στο Ολυμπιακό Χωριό

Τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ολυμπιακού Χωριού, συζήτησαν με το Διευθυντή του Λυκείου Νίκο Σχίζα και τον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου Τάσο Κουμπή, ο Γιάννης Κασσαβός και μέλη της Κίνησης « ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες». Οι δύο εκπαιδευτικοί εξήγησαν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα είναι το κτιριακό και πρόσθεσαν ότι απαιτείται, άμεσα, η ανέγερση δύο νέων διδακτηρίων. Επεσήμαναν όμως την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανέγερση, εξαιτίας της διαφωνίας που έχει ανακύψει ανάμεσα στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). Όπως ανέφεραν οι κύριοι Σχίζας και Κουμπής ο ΟΕΚ παραχωρεί τα οικόπεδα στον ΟΣΚ κατά χρήση, ενώ ο τελευταίος επιδιώκει την παραχώρησή τους κατά κυριότητα. Από την διελκυνστίδα αυτή έχει υπάρξει καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους.
Οι δύο εκπαιδευτικοί τόνισαν επίσης την ανάγκη της νυχτερινής επιτήρησης των διδακτηρίων, καθώς όπως είπαν, έχουν σημειωθεί πολλές διαρρήξεις, με αποκορύφωμα τον πρόσφατο εμπρησμό. Ανέφεραν, ωστόσο, ότι από τις επαφές με το Δήμο προέκυψε ότι ο τελευταίος δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει κάποιο φύλακα. «Η ανασφάλεια που επικρατεί έχει επηρεάσει ψυχολογικά τους μαθητές και τους καθηγητές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τάσος Καμπής. Τέλος, ο Νίκος Σχίζας ζήτησε να τοποθετηθούν στο κτίριο νέα σώματα κεντρικής θέρμανσης, με το σκεπτικό ότι τα υπάρχοντα δεν θερμαίνουν επαρκώς το χώρο.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κασσαβός, δεσμεύτηκε να στηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την σχολική κοινότητα του Ολυμπιακού Χωριού. Επεσήμανε ακόμα την ολιγωρία της Διοίκησης του Δήμου, η οποία δεν άσκησε την απαιτούμενη πίεση στην Πολιτεία για την επίλυση του κτιριακού, με αποτέλεσμα να επιστρατεύεται, προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία, η λύση της τοποθέτησης προκατασκευασμένων αιθουσών.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός