Τίμησαν με "επιχείρηση" καθαριότητας στο Παλαιοχώρι Πάρνηθας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ: "Όχι στην απαγόρευση παραθερισμού στην Πάρνηθα"
To Σάββατο, 5 Ιουνίου, ο καιρός δεν επέτρεψε. Έτσι η επιχείρηση καθαρισμού στο Παλαιοχώρι της Πάρνηθας, που είχαν προγραμματίσει ο Γιάννης Κασσαβός και η παράταξή του, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, ετεροχρονίσθηκε για το επόμενο Σάββατο, 12 Ιουνίου.
Η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία αφού, παρά τη ζέστη, πολλά μέλη της Κίνησης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες» ανηφόρισαν στο Παλαιοχώρι.
Αναφερόμενος στη πρωτοβουλία, ο Γιάννης Κασσαβός τόνισε ότι είχε συμβολική σημασία. «Εμείς δεν είχαμε τις τεχνικές δυνατότητες για μια ευρεία επιχείρηση καθαριότητας που έχει ανάγκη η Πάρνηθα. Θέλαμε απλώς να δείξουμε ότι ο επισκέπτης του Δρυμού πρέπει να ανταποδίδει με το σεβασμό του στη φύση, τη χαρά που εισπράττει από αυτήν», διευκρίνισε.
Πρόσθεσε ακόμα ότι η παρουσία του ιδίου και των μελών της παράταξής του στο βουνό υπογραμμίζει τη βούληση των πολιτών να στηρίξουν τους φορείς που είναι εντεταλμένοι με την προστασία του.

«Οι πολίτες εκφράζουν την αγωνία τους για το περιβάλλον και αυτό σημαίνει ότι, όλοι εμείς που μας έχουν εμπιστευθεί ένα θεσμικό ρόλο, πρέπει να αποδειχθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους», τόνισε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε ακόμα την πρότασή του για μια σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό των δυνάμεων που έχουν την ευθύνη για την προστασία της Πάρνηθας.

«Οι αρμόδιοι δεν την έχουν συγκαλέσει. Εμείς ελπίζουμε πως αυτό σημαίνει ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να προστατεύσουμε την Πάρνηθα», υπογράμμισε. Τέλος επανέφερε ένα ζήτημα που, όπως είπε έχει πληγώσει τους γηγενείς κατοίκους των Αχαρνών και σχετίζεται με την απαγόρευση του παραθερισμού στην Πάρνηθα. «Η παρουσία μας σήμερα στο Παλαιοχώρι δεν είναι τυχαία. Συνδέεται με τις μνήμες των παλιών Μενιδιατών που όχι μόνο παραθέριζαν, αλλά βιοπορίζονταν στην Πάρνηθα.

Η πυρκαγιά, που άλλωστε μεταφέρθηκε από τα Δερβενοχώρια δεν πρέπει να διακόψει τη βιωματική και πατρογονική σχέση των Μενιδιατών με την Πάρνηθα. Άλλωστε οι Μενιδιάτες έχουν αποδείξει, γενεά προς γενεά, ότι μπορούν να προστατεύσουν την Πάρνηθα», κατέληξε ο Γιάννης Κασσαβός.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός