Δεν μας εκφράζει η απαξιωτική στάση του απερχόμενου Δημάρχου απέναντι στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού

 Δίκαια χαρακτήρισε τα αιτήματα του Συλλόγου των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Κίνησης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», Γιάννης Κασσαβός. Ο Γιάννης Κασσαβός, που επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου, τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, ξεκαθάρισε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα των τακτικών επαφών του με τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού και δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα. «Όπως γνωρίζετε, έρχομαι τακτικά στο Ολυμπιακό Χωριό, είτε για να ενημερωθώ για τα προβλήματα, είτε για να πάρω μέρος στις κάθε είδους εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος. Πρόσφατα μάλιστα βρέθηκα εδώ, μετά τον εμπρησμό στο Λύκειο και για να συναντήσω το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου.
Εξάλλου, το ενδιαφέρον μου για το Ολυμπιακό Χωριό έχει εκδηλωθεί με παρεμβάσεις και ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επίλυση των προβλημάτων. Στον πυρήνα των τοποθετήσεων μου κυριαρχεί η άποψη ότι ο Δήμος Αχαρνών πρέπει να αγκαλιάσει τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού και να τηρεί απέναντί τους την αρχή της ισονομίας προσφέροντάς τους τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι Δημότες των Αχαρνών. Επίσης έχω παρέμβει για το θέμα της παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο, επ΄ ωφελεία των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού αλλά και των υπολοίπων δημοτών. Προκάλεσα μάλιστα ολοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ενώ δηλώσεις μου φιλοξένησε και ο Τοπικός Τύπος των Αχαρνών. Δηλώσεις στον τηλεοπτικό Σταθμό ALPHA έκανα και για το κτίριο που παραχωρήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου, ζητώντας να επιστραφεί στο Ελληνικό Δημόσιο και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων. Σχετική παρέμβαση έκανα και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το ενδιαφέρον μου για το Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι ευκαιριακό, αλλά διαρκές», τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΔΣ Εύα Πασχαλίδου, επανέλαβε τα προβλήματα που έχει εντοπίσει ο Σύλλογος. Τα σημαντικότερα από αυτά που αναφέρθηκαν, είναι η εγκατάλειψη του πρασίνου, η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς Τετάρτη και όχι Σάββατο, όπως εξυπηρετεί τους κατοίκους και η έλλειψη κτιρίων για τη στέγαση του Γ’ Δημοτικού, του Λυκείου, του ΚΑΠΗ και του Κέντρου Νεότητας. Όμως πέρα από την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων, η Πρόεδρος δήλωσε ότι οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την απαξιωτική στάση του απερχόμενου Δημάρχου απέναντί τους. Απέδωσε μάλιστα στο Δήμαρχο χαρακτηρισμούς για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, όπως «γραφικοί και έποικοι».
Απαντώντας ο Γιάννης Κασσαβός τόνισε ότι οι κάτοικοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν συμμερίζονται τις απόψεις του απερχόμενου Δημάρχου και ότι τιμούν και σέβονται τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, τους οποίους θεωρούν ισότιμους με τους υπόλοιπους κατοίκους των Αχαρνών. Πρόσθεσε επίσης ότι όπως αγωνίζεται και τώρα για την επίλυση των προβλημάτων, θα αγωνισθεί και όταν το εκλογικό σώμα εμπιστευθεί στον ίδιο και την παράταξή του τη Διοίκηση του Δήμου. «Τα αιτήματα των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού είναι δίκαια. Θα αγωνισθούμε για να αποκτήσει το Ολυμπιακό Χωριό τη χαμένη του αίγλη. Στις άλλες Ολυμπιακές Πόλεις το Ολυμπιακό Χωριό είναι τουριστικό αξιοθέατο. Αυτό θα επιδιώξουμε και για το δικό μας, ώστε να δικαιωθούν οι κάτοικοι, αλλά και οι διορατικοί και οραματιστές συμπολίτες μας που αγωνίσθηκαν για να χωροθετηθεί το Ολυμπιακό Χωριό στο Δήμο Αχαρνών», τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός.
Τον υποψήφιο Δήμαρχο συνόδευαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Τσόκος, Βασίλης Γκαγκαστάθης, Βαγγέλης Ζάχαρης, Μπάμπης Ζάχαρης, Νίκος Γκασούκας, Γιάννης Ντάσης, Χρήστος Βασιλόπουλος, Τέλης Μερκουριάδης, Γιώργος Χειλετζάρης, Ελένη Δημητρέση, Ελένη Σαχσανίδου, Αντώνης Παλιούρας, Χρυσή Βογιατζάκη, Σωτηρία Κεχρή, Χριστίνα Ηλιάδη και Χρήστος Σαββουλίδης.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ
1. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εύα Πασχαλίδου εκθέτει στο Γιάννη Κασσαβό και στους συνεργάτες του τα προβλήματα του Ολυμπιακού Χωριού
2. Ο Γιάννης Κασσαβός, τον οποίο συνόδευε πολυμελής ομάδα υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, υπενθύμισε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πρόγραμμα της τακτικής ενημέρωσής του, αφού έχει επισκεφθεί πολλές φορές, την περασμένη τετραετία, το Ολυμπιακό Χωριό
3. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα έκλεισε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός