Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ζώων (4η Οκτωβρίου)

Η φροντίδα για τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμούΜε λύπη μας παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια να πληθαίνουν τα αδέσποτα ζώα στο Μενίδι, τα οποία προέρχονται από γέννες αδέσποτων ή είναι αποτέλεσμα εγκατάλειψης, γεγονός που σχετίζεται με την οικονομική κρίση, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες, μη μπορώντας να φροντίσουν πλέον τα ζώα τους, τα εγκαταλείπουν.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση του δημότη και η ουσιαστική συνεργασία του Δήμου με το φιλοζωικό σωματείο της πόλης, και με κτηνίατρο, οι οποίος σε καθημερινή βάση, θα είναι υπεύθυνος για την περίθαλψη, παροχή κτηνιατρικής βοήθειας, στειρώσεις κι αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών (τροχαία, δηλητηριάσεις) , επίσης εμβολιασμούς και φυσικά αποπαρασιτώσεις βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της υγείας των δημοτών.

Χαιρετίζουμε την αξιόλογη προσφορά του Φιλοζωικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αχαρνών και των εθελοντών για την προσφορά τους στην πόλη των Αχαρνών και δεσμευόμαστε για την τήρηση όλων των προϋποθέσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας του δημότη και των αδέσποτων του Μενιδίου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ , όπως ορίζονται από το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα (Ν. 3463/2006) άρθρο 75γ, παράγραφος 10, για περισυλλογή και εν γένει η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και η δημιουργία καταφυγίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία , και το ν. 3170/2003.

Τα ζώα δεν επέλεξαν να είναι αδέσποτα. Όχι άλλες γέννες αδέσποτων. Οι Ενεργοί Πολίτες καταδικάζουν οποιαδήποτε μορφή βίας προς τα ζώα.
Ως αυριανή Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε για:

- Τήρηση των διατάξεων που αφορούν στις υποχρεώσεις του Δήμου για τα αδέσποτα.
- Ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση του δημότη.
- Ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώων για τις βασικές υποχρεώσεις τους, όπως ορίζονται με το άρθρο 2 του ν. 3170/2003.
© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός