Να επαναλειτουργήσει η κατασκήνωση των Μενιδιατών, στο Παλιοχώρι της Πάρνηθας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, κλιμάκιο της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, επισκέφθηκε, την Τρίτη, 11 Μαρτίου, το Δασαρχείο της Πάρνηθας.

Ο Γιάννης Κασσαβός και κυρίως οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του που προέρχονται από το Κεντρικό Μενίδι, τόνισαν στο Δασάρχη Γιάννη Ζαζιάρη, ότι διατηρούν με την Πάρνηθα μια ιδιαίτερη ψυχολογική σχέση και υπενθύμισαν ότι πριν από την πυρκαγιά του 2007, λειτουργούσε στη θέση Παλαιοχώρι, κατασκήνωση, όπου παραθέριζαν οι Μενιδιάτες.

Από την πλευρά του ο Δασάρχης τόνισε ότι είναι καλοδεχούμενη κάθε πρωτοβουλία που προάγει την ιδέα της προστασίας του Εθνικού Δρυμού, στο πλαίσιο του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Επεσήμανε ακόμα τα προβλήματα προστασίας του ορεινού όγκου, όπως η πυροπροστασία, η απαγόρευση ανέγερσης κάθε είδους κατασκευής ή παραπήγματος , η παράνομη απόρριψη σκουπιδιών και μπάζων στο δρυμό, τα αδέσποτα σκυλιά που αποτελούν κίνδυνο κυρίως για τα ελάφια και οι μοτοσικλετιστές που ακολουθούν μονοπάτια του δάσους προκαλώντας φθορές.


Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Γιάννης Κασσαβός τόνισε: "Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την χλωρίδα και πανίδα της Πάρνηθας. Να αναδείξουμε τα μονοπάτια για την πεζοπορία και να την κάνουμε ελκυστική για τους επισκέπτες και τους αθλούμενους. Οφείλουμε να ζωντανέψουμε τις μνήμες των Αχαρνέων και ιδίως των ηλικιωμένων, αλλά και να εξοικειώσουμε τα παιδιά μας με το βουνό των προγόνων μας. Έχουμε ηθικό χρέος να το πράξουμε", τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.



© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός