Συνάντηση Κασσαβού με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, για απασχόληση κι επιχειρηματικότητα


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε, την Τρίτη, 18 Μαρτίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών κι επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», Γιάννης Κασσαβός.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τόνωση της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση, της απασχόλησης, στις Αχαρνές, καθώς το ΕΒΕΑ είναι ο φορέας που εκπροσωπεί το σύνολο των βιομηχανικών κι εμπορικών επιχειρήσεων της Αττικής. Το ΕΒΕΑ λειτουργεί, επίσης, ως Σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και παροχής υπηρεσιών. Αποσκοπεί στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη ενθάρρυνση και υποβοήθηση της ατομικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, την προσέλκυση, αλλά και την προώθηση νέων επενδύσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την προώθηση της έρευνας και της τεχνολογίας, και την υιοθέτησή τους από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Γιάννης Κασσαβός εξήγησε στον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ ότι η περιοχή των Αχαρνών έχει αποβιομηχανοποιηθεί, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας και τόνισε ότι στόχος του ίδιου και της παράταξής του είναι να συμβάλουν με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Πρόσθεσε ότι μεταξύ των προτάσεων είναι και η λειτουργία γραφείου Απασχόλησης που θα συνδέσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Αχαρνές, με την τοπική αγορά εργασίας.


«Είναι κρίμα να μη δίνονται στους κατοίκους των Αχαρνών ευκαιρίες απασχόλησης σε επιχειρήσεις της περιοχής μας, η οποία υφίσταται το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος από τη λειτουργία τους. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ άκουσε με ενδιαφέρον τις σκέψεις μας και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει με τους φορείς και τους πολίτες των Αχαρνών τα προβλήματα και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα οργανώσει η παράταξή μας. Από πλευράς μας τον ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για το ζήλο του. Πρόκειται για μια εξέχουσα προσωπικότητα, με άριστη γνώση της επιχειρηματικής και οικονομικής πραγματικότητας, καθώς μάλιστα έχει θητεύσει και σε κυβερνητικές θέσεις, που θα μας βοηθήσει» τόνισε, χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Κασσαβός.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός