Κύριε Ντούρο, κριθήκατε και αποτύχατε στο έργο σας

Η μεθοδευμένη προσπάθεια του απερχόμενου Δημάρχου κ. Σωτήρη Ντούρου να αποποιηθεί των ευθυνών του για το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου Αχαρνών, στοχοποιώντας τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό για τους εξής λόγους: 

1) Ο κ. Ντούρος είναι ο μοναδικός ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την πιθανή υπαγωγή του Δήμου σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης, λόγω της αρνητικής του στοχοθεσίας επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα (1ο & 2ο τρίμηνο του 2014). 

2) Πού είναι τα απολογιστικά στοιχεία του 2012 και 2013 και οι ισολογισμοί που οφείλατε να είχατε ετοιμάσει, όπως προβλέπεται από το νόμο; Πού είναι τα στοιχεία του Γ' & Δ' τριμήνου του 2013; Γιατί δεν κάνατε δημόσιους απολογισμούς όπως οφείλατε σε όλο το διάστημα της θητείας σας; Γιατί τις ειδοποιήσεις για την είσπραξη τελών και δημοτικών φόρων τις αποστείλατε μετά τις εκλογές, και όχι στις αρχές του έτους, θυσιάζοντας στο εκλογικό μικροσυμφέρον σας τη βιωσιμότητα του Δήμου; Αυτή είναι η αλήθεια για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου. 

3) Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6/2014 με θέμα την τροποποίηση του προϋπολογισμού οι πρώτοι που καταψήφισαν τα σχέδια του κ. Ντούρου, ήταν 4 μέλη της δημοτικής του ομάδας: η Αντιδήμαρχός του κα Σαββίδη, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Καλάργαλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Γεώργιος Πετάκος, και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γκίκας Χρήστος, εκ των οποίων κάποιοι ψήφισαν αρνητικά, και κάποιοι λευκό, που όμως προσμετρούνται στις αρνητικές ψήφους. 

Επιπλέον, τέσσερις δημοτικές παρατάξεις ψήφισαν κατά της τροποποίησης του προϋπολογισμού: Νέα Δύναμη, ΕΚΑ, Λαϊκή Συσπείρωση και ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες (του Γιάννη Κασσαβού με δύναμη 3 ψήφων), καθώς και ο Σπύρος Βρεττός Πρώην Αντιδήμαρχος του Σ. Ντούρου και Υποψήφιος Δήμαρχος στις πρόσφατες εκλογές.
Ας μας απαντήσει όμως ο κ. Ντούρος στα εξής: 


1) Ποιος ήταν Δήμαρχος τα τελευταία 3,5 χρόνια; 

2) Ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των οικονομικών; Αυτός ή ο Γιάννης Κασσαβός; 

3) Οι 3 ψήφοι της δημοτικής ομάδας του Γιάννη Κασσαβού δημιούργησαν πρόβλημα στην τροποποίηση του προϋπολογισμού; Για τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους που είπαν ΌΧΙ, δεν έχει τίποτα να πει ο κ. Ντούρος; 

4) Τέσσερις Δημοτικές παρατάξεις δεν αγωνιούν για το μέλλον του Δήμου; Η άρνησή τους να συνδράμουν στα σχέδια του κ. Ντούρου λέει πολλά. Και ένα τελευταίο: 
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο απερχόμενος Δήμαρχος προσπαθούσε να μας πείσει ότι νοικοκύρεψε τον Δήμο, και έθεσε τις βάσεις οικονομικής εξυγίανσης. 

Εάν ίσχυαν όσα ισχυριζόσασταν προεκλογικά κ. Ντούρο, πώς εξηγείτε τη σημερινή κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου; (συνεχείς κατασχέσεις, πριν λίγες μέρες κατάσχεση μέχρι και στα προνοιακά μας επιδόματα !!!, άρνηση των προμηθευτών να προσφέρουν υπηρεσίες και αγαθά στο Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα). 

Ο κ. Ντούρος πικραμένος που έχασε τις εκλογές, στοχοποιεί το νέο Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, με σκοπό να τον βλάψει προσωπικά και να υπονομεύσει την προοπτική του Δήμου.

Χειρότερος επίλογος για τη δημαρχιακή θητεία σας δεν μπορούσε να υπάρξει. 

Και τον γράψατε μόνος σας, κύριε Ντούρο.

© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός