Στο Συνέδριο της Περιφέρειας Αττικής για τα απορρίμματα ο Δήμαρχος Γ. Κασσαβός

Τις εργασίες του τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γ. Κασσαβός. Το συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΣΔΝΑ είχε θέμα: "Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική".
Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να εξηγήσει αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αχαρνών τόσο με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ Νίκο Βούτση, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Πειραιάκ Γιάννη Μώραλη που ήταν και ομιλητής, καθώς και με τους Αντιπεριφερειάρχες κκ. Πέτρο Φιλίππου, Γιώργο Καραμέρο, Χρήστο Καπατάη.

Ο Δήμαρχος κ Κασσαβός δήλωσε:
"Η σωστή και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος μοχλός ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, όσο και της προστασίας του Περιβάλλοντος. Ο Δήμος Αχαρνών, παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, και συνεργαζόμαστε στενά με την Περιφέρεια Αττικής και όλους τους αρμόδιους φορείς για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων μας που να εξασφαλίζει ταυτόχρονα προοπτική ανάπτυξης, αλλά και οικονομία. Να σας αναφέρω χαρακτηριστικά πως το 2012 ο Δήμος Αχαρνών κατέλαβε το ποσό των 2εκ. ευρώ (!) για την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων"

 


© Copyright 2019. Theme by www.kassavos.gr - Published By Γιάννης Κασσαβός